Trafikkaoset på E22 och genrebild.
Trafikkaoset på E22 och genrebild. - Foto: Johan Nilsson/TT & Fredrik Sandberg/TT

Fastnade på E22:an – smälte snö för att kunna dricka

Hundratals bilar fastnade på E22:an i snökaoset. En familj har berättat om hur de var tvungna att smälta snö för att ha något att dricka – men att den yngsta dottern blev sjuk.


I cirka 18 timmar satt Linda Karlsson fast på E22:an i Skåne tillsammans med sin sexåriga och fyraåriga dotter. Det var efter ett besök hos en släkting i Blekinge som familjen skulle ta sig hem till Skåne igen som de fastnade på E22:an. Det var SVT Skåne först att rapportera om. 

Hundratals bilister har suttit fast ett dygn på E22 – efterlyser mat och vatten

Väl fast i trafiken börjar drivmedlet i bilen att ta slut och Linda väljer att stänga av motorn. Samtidigt är döttrarna törstiga och Linda Karlsson får smälta snö för att de ska ha något dricka. Den fyraåriga dottern blir dålig och spyr upprepade gånger.

Drabbad av snökaoset? Då kan du få ersättning

"Jag har skuldkänslor"

Familjen får spendera natten i en annan bil som sitter fast i kön för att inte frysa. Först under torsdagsmorgonen kunde båda bilarna ta sig ut från kön genom att backa ut på räddningstjänstens uppmaning.

– Jag har skuldkänslor över att vi åkte, berättar Linda Karlsson för SVT.

Café utmed E22 gav bort bullar och bröd under snökaoset

Familjen får köra raka vägen till barnakuten i Kristianstad där en läkare konstaterar att fyraåringen, som vid det här laget spytt upprepade gånger i bilkön, hade lågt blodsocker. Familjen är nu hemma och mår bättre.

Efter snökaoset på E22 – ansvariga krävs på svar

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!