Nu varnar Försäkringskassan för bluffen.
Nu varnar Försäkringskassan för bluffen. - Foto: Isabell Höjman/TT & Janerik Henriksson/TT.

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Nu går Försäkringskassan ut och varnar allmänheten. Ett bluffmejl har gått ut till privatpersoner. I mejlet erbjuds elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte gör.


I veckan fick Försäkringskassan larm om ett bluffmejl som spreds. Nu varnar myndigheten för mejlet och uppmanar allmänheten att inte skriva in sina personuppgifter. 

I mejlet erbjuds mottagaren elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte erbjuder. Mottagaren uppmanas i bluffmejlet att gå in på en länk och skriva in sina personuppgifter.

Försäkringskassan varnar för bluffmejl. Foto: Christine Olsson/TT.

Försäkringskassan: "Det kommer inget elstöd 2024"

– Men det kommer inget elstöd 2024. Det är en bluff. Vi hör aldrig av oss och ber om bankkontouppgifter. Varken på mejl, sms eller i brev, säger Cecilia Sobocki som är pressekreterare på Försäkringskassan, till Aftonbladet

Hon berättar att fler och fler har hört av sig. Ännu finns inga siffror på hur många privatpersoner som kan ha fått mejlet och Sobocki uppmanar allmänheten att vara fortsatt vaksam. 

Varningen: "Fyll inte i några uppgifter"

Om man får mejlet ska man slänga det.

– Fyll inte i några uppgifter, utan släng mejlet. Och om man drabbats och fyllt i sina uppgifter ska man kontakta sin bank och polisanmäla, säger hon till Aftonbladet.

Förra året erbjöd Försäkringskassan elstöd under en period, vilket kan vara anledningen till att bedragarna använder just elstöd som lockbete, tror Sobocki.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här: 

Inkassos varning: "Uppmanar allmänheten att vara försiktig"

Försäkringsbolagets skarpa varning till kunderna: ”Bluff”

Har du fått detta sms? Nu varnar Skatteverket för bluffen

Postkodlotteriets nya skarpa varning: "Samvetslösa personer"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!