Flera bluff-sms har skickats ut till Länsförsäkringars kunder.
Flera bluff-sms har skickats ut till Länsförsäkringars kunder. - Foto: Caisa Rasmussen/TT & Janerik Henriksson/TT

Försäkringsbolagets skarpa varning till kunderna: ”Bluff”

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar går nu ut med varningar till sina kunder efter att flera bluff-sms börjat skickas ut där bedragare försöker lura till sig kundernas pengar.


På senare tid har bedrägerisamtal och bluff-sms blivit ett allt vanligare inslag i svenskarnas vardag. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) anmäldes 195 929 bedrägeribrott i Sverige under 2022. Under samma period klarades endast fyra procent av de anmälda brotten upp.

Och försöken till att lura folk på pengar verkar inte avta. Nu har nämligen försäkringsbolaget Länsförsäkringar gått ut med varningar efter att bedragare börjat skicka bluff-sms till deras kunder. 

Så brände Runar Sögaard 72 000 kronor från bedrägerihärvan – på 11 dagar

Länsförsäkringar varnar sina kunder efter att bluff-sms uppmanar kunderna att ringa och lämna ut sina bankuppgifter. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Martina Holmberg/TT

Kvinnas storvinst på Postkodlotteriet var tekniskt fel

Länsförsäkringar varnar kunderna

På sin hemsida har de lagt till en rödmarkerad informationstext som varnar och ger tips på hur du som kund ska undvika att bli utsatt för ett bedrägeri.

”Viktigt meddelande! Varning för bluff-sms. Ring inte obekanta telefonnummer som anges och klicka inte på länkar i sms.”, skriver de följt av en länk till tips på hur du undviker bedrägerier. 

Lurade på både pengar och startplats – bedrägerier ökar kring Vasaloppet

Foto: Skärmavbild/lansforsakringar.se

På Facebook har även lokala kontor gått ut med varningar, som till exempel Länsförsäkringar Östgöta i Linköping. 

”Varning! Bluff-sms från LFBANK! Just nu skickas det ut bluff-sms i syfte att lura Länsförsäkringars kunder. Sprid och dela gärna. SMS:et säger att det har skett ett kortköp hos eToro och att kunden måste ringa ett telefonnummer till ”Länsförsäkringars spärrtjänst”. Kunderna slussas sedan vidare till en falsk LF-webbplats. Där uppmanas kunden att logga in för att spärra kortköpet. I själva verket blir de lurade att lämna inloggningsuppgifter till bedragarna. Om du får ett bluff-sms, skicka det vidare till 7726. Bluff-sms:en ser ut så här:”

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Så förklarar 84-åriga kvinna överföringen på 20 000 kronor: "Den här Runar"

Far och son lurade Försäkringskassan på 7,4 miljoner

/
/
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00