Emma Igelström kommer under 2012 att arbeta för BRIS.
1 av 5
Emma Igelström kommer under 2012 att arbeta för BRIS. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Nu är Kanariöarna hett igen!
2 av 5
Nu är Kanariöarna hett igen! - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Barack Obama vill att företag och institutioner som drivs av religiösa samfund ska låta preventivmedel ingå i deras anställdas sjukförsäkring.
3 av 5
Barack Obama vill att företag och institutioner som drivs av religiösa samfund ska låta preventivmedel ingå i deras anställdas sjukförsäkring. - Foto: Susan Walsh / AP
Bolaget gick inte igenom Skatteverkets granskning.
4 av 5
Bolaget gick inte igenom Skatteverkets granskning. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 5
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 6: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 6:

INNE

1. Emma Igelström

Det finns många kändisar som är engagerade välgörenhet och andra goda saker. Det är alltid bra när folk engagerar sig förstås. Men vissas engagemang sticker ut för att det känns mer helhjärtat, mer angeläget, mer på riktigt och mer personligt. Den bilden fick också vi när vi intervjuade Emma Igelström i veckan och även om det är illa ställt för unga tjejer som mår dåligt är vi glada att de har så brinnande människor som Emma Igelström på sin sida.

2. Skatteverket

Granskningen av Katrin Zytomierskas bolag visar att den ofta mycket föraktfulla, hatiska, dömande och självtillräckliga Zytomierska fuskat, betalat svart lön och dessutom ändrat sina uppgifter flera gånger när Skatteverket hört henne. Att Skatteverket nu ser till att rätt ska vara rätt för Zytomierska är glädjande på ett rent moraliskt plan. Hon behövde en rejäl granskning efter sitt hemska blogginlägg om hennes tidigare barnflicka. 

3. Jan Guillou

Efter vår intervju med Jan Guillou häromdagen kom reaktionerna direkt. Varför är han typ naken på en bild i bakgrunden? Vad är detta? Vi ringde upp och Jan levererade förstås. Nu vill vi alla ha lättklädda satirmålningar av oss själva på väggen. Det är inne, onekligen.

4. Kanarieöarna

Ja, tydligen! När Kanarieöarna blev uttjatat och gammalt och Thailand plötsligt blivit var svensks bakgård och värsta fylla-minne frågade vi oss var nästa resmål som lockar skulle bli. Vi spekulerade i Sydafrika, Brasilien och Mexiko men tji fick vi. Hetast är plötsligt Kanarieöarna. En tokcomeback! Snart börjar vi väl äta falukorv i ugn, kollar på Sven Melander-sketcher och knaprar After Eight också? Kanarieöarna är SÅ inne.

5. Barack Obama

Att under ett valår ge sig in i ordkrig med kyrkan är modigt. Obamas strid för rätten till preventivmedel även när arbetsgivaren ägs av religiösa samfund kommer att innebära ytterligare kritik mot hans sjukvårdsreformer, kanske också från demokrater. Men Obama står på sig i denna fråga och det är viktigt.

UTE

1. S:t Petersburg

Såhär är det. Inför man en lag som inskränker rätten att tala gott om HBTQ-personer eller publicera positiva artiklar i ämnet är man så omodern man över huvud taget kan vara. S:t Petersburg är så ute att det är löjligt, nästan, i och med detta. Den enda ljuspunkten i detta är att lagen är lokal och inte gäller hela Ryssland. Bu för S:t Petersburg.

2. Anders Borg

Om man gång på gång säger, antyder, hotar och gör utfall men aldrig levererar något börjar man plötsligt se löjlig ut. Sådant är läget för Anders Borg och bankbonusarna. Finansministern får det gång efter annan att låta som att droppen som får bägaren att rinna över just damp ner - men i verkligheten är han inte ens nära att agera. I veckan tog det några timmar innan statsminister Reinfeldt viftat bort Borgs uttalande som "frustration" snarare än politik och Borgs "frustration" känns jäkligt ute i ett läge då politik hade behövts.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!