Köpenhamn på sommaren är en skandinavisk pärla
Köpenhamn på sommaren är en skandinavisk pärla - Foto: Fredrik Hagen

7 saker du absolut INTE får missa att göra en solig dag i Köpenhamn

Fånga Köpenhamns magi under en weekendresa! Upptäck stadens unika atmosfär, kulturella pärlor och läckra matupplevelser för en minnesvärd vistelse i denna nordiska juvel. Nyheter24 listar sju saker du absolut inte får missa när du väl är där.


Planerar du en sommarweekend i Köpenhamn? Upplev stadens charm, kultur och goda mat. Njut av de färgglada gatorna, historiska platserna och den avslappnade atmosfären. 

Skapa minnen för livet med dessa sju tips.

Utforska Nyhavn

Börja din resa med att besöka den ikoniska hamnen Nyhavn. Njut av färgglada husfasader, mysiga restauranger och kaféer längs kanalen.

6 utomhusaktiviteter för barnen som tar sommaren till en ny nivå

Upptäck Tivoli Gardens

Besök en av världens äldsta nöjesparker och njut av åkattraktioner, trädgårdar och underhållning för alla åldrar. Tivoli Gardens blir särskilt magiskt på kvällen när parken är upplyst.

Promenera längs Strøget

Gå längs Europas längsta gågata, Strøget, och njut av shopping, kaféer, restauranger och livlig atmosfär.

Besök Den Lille Havfrue

Ta dig till Langelinie och möt Köpenhamns mest ikoniska symbol, Den Lille Havfrue, inspirerad av H.C. Andersens saga. Ta en bild och beundra den vackra statyn.

Lista: 10 romantiska utomhusaktiviteter för dig och din partner

Ta en kanalbåtstur 

Utforska Köpenhamns kanaler genom en guidad båttur. Upptäck stadens arkitektur, sevärdheter och historiska platser från vattnet.

Prova danska delikatesser 

Smaka på danska specialiteter som smörrebröd, äkta danska wienerbröd och traditionell dansk mat. Utforska lokala marknader och restauranger för att uppleva den danska matkulturen.

Hyr en cykel 

Upptäck Köpenhamn på två hjul genom att hyra en cykel. Staden är känd för sin cykelkultur, och detta ger dig frihet att utforska alla vackra platser och sevärdheter på ett smidigt sätt.

Slutligen, kom ihåg att anpassa din resa efter dina egna intressen och preferenser. Köpenhamn erbjuder många fler spännande platser och aktiviteter att utforska. Ha en fantastisk sommarweekend i denna härliga stad!

Detta måste du känna till om eldningsförbud på sommaren: Reglerna och undantagen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!