Det är väldigt härligt att cykla i Stockholm.
Det är väldigt härligt att cykla i Stockholm. - Foto: Stella Pictures / Pexels

5 underbara cykelleder i Stockholm – att testa i augusti

Att cykla i Stockholm är både härligt och vackert. Här är en lista på fem populära och trevliga cykelleder att testa i augusti.


1. Djurgårdsrundan – perfekt för en härlig cykeltur

Med start och slut vid Djurgårdsbron kan denna 10 kilometer långa cykelled vara ett perfekt sätt att starta dagen eller koppla av efter en hektisk arbetsvecka. Djurgården erbjuder en unik blandning av natur, kultur och historia, vilket gör denna runda till en fröjd för alla sinnen. Cykelleden tar dig genom allt från lugna, skogsbeklädda områden till vackra kustvägar längs vattnet. Det är en relativt lätt cykeltur som passar både familjer och nybörjare, med flera platser längs vägen där du kan stanna för en fika eller bara njuta av naturen.

5 museer att besöka i Stockholm

2. Cykla från Hammarby Sjöstad till Hellasgården

Denna rutt är cirka 15 kilometer lång och erbjuder en blandning av stads- och naturlandskap. Rutten börjar i den moderna stadsdelen Hammarby Sjöstad, där du kan cykla längs vattnet och njuta av utsikten över staden. Fortsätt sedan in i Nacka naturreservat via Skogalundsklippan och Sickla Kanal. Följ den natursköna Skarpnäcksleden till Ältasjön och vidare till Hellasgården. Här kan du ta en paus för att njuta av naturen eller kanske ta ett dopp i sjön. Cykelturen erbjuder vackra utsikter och ett skönt sätt att uppleva både stadslivet och naturen i Stockholm

3. Cykla i Nackareservatet

Nackareservatet är en av de mest populära platserna för utomhusaktiviteter i Stockholm, och cykelvägarna här är inget undantag. Med ett nätverk av vägar och stigar som sträcker sig över reservatet, kan du njuta av skogar, sjöar och även några kullar som ger dig en bra träning. Leden passar både för mountainbike och landsvägscykel.

Upplev friheten – 9 tips när du reser ensam

4. Cykla i Hagaparken

Denna park ligger i Solna, norr om Stockholm, och är en fantastisk plats för cykling. Med sina breda och väl underhållna vägar, kan du cykla runt Brunnsviken och njuta av den vackra naturen och de historiska byggnaderna som Koppartälten, Gustav III:s paviljong och Fjärilshuset Haga Ocean.

5. Cykla längs Roslagsleden

Denna långa cykelväg, som sträcker sig över 190 kilometer från Stockholm till Grisslehamn, är idealisk för dig som vill testa dina gränser och uppleva lite av Sveriges ostörda natur. Leden tar dig genom allt från skog och åkerlandskap till charmiga små städer längs Roslagens kust. Med så många kilometer att täcka, är det bäst att planera din resa i förväg och kanske dela upp den över flera dagar. Roslagsleden kan vara en stor utmaning, men det är också ett utmärkt sätt att uppleva några av de vackraste landskapen i landet.

Läs mer här:

Fascinerande resmål: 10 övergivna öar att besöka

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!