1 av 2
2 av 2

Slampa till dig vänner på Facebook

Hannas alterego Patrik Svensson försökte ragga en massa vänner på Facebook. Patrik är ensam, han har ingen vän, men ger han sken av att ha det så ökar nog hans chanser att lyckas i det verkliga livet. Vilken taktik var bäst?


RAGGUIDEN FÖR KILLAR PÅ INTERNET

Adda en massa olika människor utan plan på Facebook, hur bra går det? Inte så lyckat alls faktiskt. Du kan inte lägga till överdrivet många innan Facebook skriker till och tycker att du är en liten vänslampa. Aj! Då kan du hamna i samma sits som Patrik, det vill säga att du har en massa väntande förfrågningar som inte lär besvaras fören helvetet fryser över, då folk i regel föredrar att inte göra något alls istället för att klicka på ”ignore”.
 

Jobba samma krets
Patrik fick radera sina väntande, och började istället att arbeta mer systematiskt. Han hade Quetzala, han hade fått en vän som heter Eric, och sedan även Hanna Fridén. Vem känner dem alla tre, eller i alla fall två utav dem? Om du jobbar dig in hårt i samma krets så ökar chansen att folk tror att de kanske träffat dig på en fest men bara glömt.

Jobba dig från Ö till A
Något man upptäckte efter några dagar var att folk vars förnamn började på A var mindre benägna att tacka ja till vänförfrågningar än de som placerades lite lägre i listan. Av de otaliga mängder tjejer med namn som Anna, Alexandra, Agnes och så vidare så fick Patrik bara mail av en enda. Men däremot fick han faktiskt svar på i alla fall en fjärdedel av de som han kontaktade med namn som hamnade längre ner i listan.

Puffa!
Tro det eller ej, men den där grejen fungerar faktiskt. Du må behöva puffa cirka femtio tjejer för att få tio tillbakapuffar eller ett mail, men att puffa går snabbt, och du kan göra det hur mycket du vill. Puffa, maila, adda – Du har en vän!

Ljug
Det här är en ful taktik, och om du avser ragga på personen i fråga så bör du nog undvika det hela, om det däremot bara är för att få en större bekantskapslista, eller en lite tjusigare sådan, så vem bryr sig? Vem kommer konfrontera dig om det? Adda, skicka ett mail om att ni för några år sedan sågs på fest tillsammans med ”Anna”, eller något annat av Sveriges vanligaste namn. Chansen att de varit på fest tillsammans med någon som heter just Anna är rätt stor, och vem vågar säga nej och framstå som fräcka? Grattis – Du har en vän!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!