Andreas Palicka blev stor matchhjälte mot Nederländerna.
Andreas Palicka blev stor matchhjälte mot Nederländerna. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Andreas Palickas galna firande efter monstermatchen: "Mycket känslor"

Andreas Palicka är en av Sveriges största stjärnor i handbolls-EM. Efter måndagens nervkittlande seger mot Nederländerna firade målvakten som aldrig förr.


Sverige är regerande europamästare i handboll och ger sig nu i kasst med att försvara guldet i handbolls-EM i Tyskland.

Under måndagskvällen var det dags för det svenska handbollslandslaget att ta sig an den tredje och sista gruppspelsmatchen. För motståndet stod Nederländerna, tränade av den svenska legendaren Staffan Olsson.

Trots favoritskap på Sverige var det dock långt ifrån en trygg seger, som till slut skrevs till 29-28 för de blågula.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

Andreas Palickas vilda firande efter Sveriges vinst

I slutminuten vände Sverige ett ettmåls-underläge och tack vare en storspelande Andreas Palicka i mål, som räddade tre skott på en minut, vann Sverige sin grupp och går vidare till mellanrundan med en extra poäng som kan komma att vara avgörande inför slutspelet. 

Palicka, som så många gånger tidigare klivit fram för Sverige i tuffa lägen, visade vad segern betydde efter slutsignalen. 

Efter kramar och skrik verkade känslorna och euforin så pass stora att Palicka och Max Darj delade en kyss med varandra på planen.

Allt om handbollsstjärnan Andreas Palicka: Familjen, frun och lyxiga lönen

Andreas Palicka om familjen: "Min största stöttning"

Efter matchen var det dags för intervjuer i den mixade zoonen, där familjen även närvarade. Sonen Aston och dottern Elsa ville närvara när pappa skulle försöka sätta ord på känslorna.

– De är min största stöttning. Barnen, frugan och alla de närmaste var här. Mamma, pappa och syrran. De är en trygghet för mig. Jag vill att de ska få känna sig fria i min närhet. Jag är handbollsspelare men direkt efteråt är jag också pappa. Det är så mycket känslor när jag ser dem stå där uppe och de är så glada. De hade gråtit om vi hade förlorat. Vi gör det tillsammans allihop och att de får hänga med här tycker jag är helt okej, sa han till Sportbladet.

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!