Herrnars stafettlag stod för en bragd och vann OS-guld.
1 av 12
Herrnars stafettlag stod för en bragd och vann OS-guld. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Här avgör Andres Iniesta finalen.
2 av 12
Här avgör Andres Iniesta finalen. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX
Det var vild glädje på Spaniens gator.
3 av 12
Det var vild glädje på Spaniens gator. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/SCANPIX
Spanien vann VM-guld tidigare i år.
4 av 12
Spanien vann VM-guld tidigare i år. - Foto: Jason Cairnduff/AP/SCANPIX
Inter vann trippeln. Det är ligan, Champions League och cupen.
5 av 12
Inter vann trippeln. Det är ligan, Champions League och cupen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Diego Milito blev målskytt i CL-finalen.
6 av 12
Diego Milito blev målskytt i CL-finalen. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
Det var José Mourinhos sista match med Inter - sedan flyttade han till Real Madrid.
7 av 12
Det var José Mourinhos sista match med Inter - sedan flyttade han till Real Madrid. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Damerna deppade efter att de hade förlorat EM-finalen mot Norge.
8 av 12
Damerna deppade efter att de hade förlorat EM-finalen mot Norge. - Foto: BILDBYRÅN
Efter ett tag kom dock glädjen.
9 av 12
Efter ett tag kom dock glädjen. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Därför är stafettlaget med på listan över årets lag.
10 av 12
Därför är stafettlaget med på listan över årets lag. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Stor glädje direkt efter att damernas curlinglag säkrat OS-guldet.
11 av 12
Stor glädje direkt efter att damernas curlinglag säkrat OS-guldet. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Här visar de upp sin medalj.
12 av 12
Här visar de upp sin medalj. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Här är årets bästa lag

Nyheter24 fortsätter sin nedräkning inför det nya året och listar de fem bästa laginsatserna.


STOCKHOLM. Varje dag från den 20:e till fram till nyår kommer Nyheter24 att ha olika listor. I dag är det dags lista de fem bästa lagen det här året.

Det har varit många bra laginsatser – men vilken är egentligen bäst?

5. Spaniens VM-guldlag

De spanska stjärnorna följde upp EM-guldet för två år sedan med ett nytt guld i Sydafrika. De öppnade dock mästerskapet uselt och förlorade mot Schweiz med 1-0 i premiären.

Sedan radade de upp vinster mot lag som Honduras, Chile, Portugal, Paraguay, Tyskland och Holland i finalen. I turneringens sista match var det ett väldigt fult spel och varningarna haglade.

Det var väldigt jämnt i finalen och det gick till förlängning. Precis i slutskedet innan det blev straffar gjorde Barcelonastjärnan Andres Iniesta matchens enda mål och hela Spanien samlades i en stor glädjehög.

4. Inter efter trippeln

Det var inte många som hade räknat med att Inter skulle stå med trippeln inför säsongen. Men José Mourinho hade fått allt att stämma i Milano-klubben.

Det var en hård kamp om först och främst Serie A-titeln. Roma, som på förhand såg ut att vara avhängda, jobbade sig tillbaka och var nära att sno titeln från den framgångsrika klubben. Men Inter lyckades till slut knipa ligatiteln.

Sedan besegrades Roma i den sista matchen i Coppa Italia med 1-0 efter mål av Diego Milito.

Den största matchen på vägen fram till finalen i Champions League var mot Barcelona. Trots att den spanska storklubben tidigt tog ledningen vände Inter och vann med 3-1. I returen lyckades Barça "bara" göra ett mål och det räckte inte för att gå vidare.

I finalen på Santiago Bernabeu stod tyska mästarna Bayern München för motståndet. I Mourinhos sista match med klubben vann de med 2-0.

3. Damernas handbollslandslag

Sveriges damer chockade hela landet med sina insatser i EM i Norge. I premiären vände de underläge till vinst mot Tyskland. Sedan flöt det bara på och de tog sig enkelt vidare från gruppspelet.

Den absolut största skrällen kom mot värdnationen. Svenskorna chockvann mot grannlandet med 24-19 inför cirka 6 000 åskådare. Sedan gick det däremot lite sämre när de torskade mot Frankrike med uddamålet och för att ta sig till semifinal krävdes det vinst mot erkänt svårspelade Ungern – något som de fixade.

I semifinalen besegrades Rumänien med 25-23. För den starka insatsen i turneringen är landslaget värda att vara med på listan över årets lag.

(Notera att artikeln skrevs innan finalen)

2. Herrarnas stafettlag

Det svenska laget med Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner stod för en riktigt bra insats när de lyckades vinna det första OS-guldet i stafett på 22 år.

De låg med i täten hela tiden och den sista sträckan körde Nyheter24:s bloggare Hellner. Bakom honom körde en riktigt snabb Petter Northug som tog in sekund efter sekund.

Sedan la Hellner in rycket och det gav ett försprång på nästan 15 sekunder. Det släppte han inte och bärgade ett historiskt guld.

1. Damernas curlinglag

Sverige hade tagit sig hela vägen till final i OS ännu en gång. Anette Norberg, som är skipper i laget, spelade stabilt och ledde med 4-2 i paus.

Cheryl Bernard, 44, skipper i Kanada, hade varken spelat VM- eller OS-final tidigare. Det syntes eftersom hon var rejält skakig och det tappade värdnationen flera poäng på. Men efter pausen bar den fanatiska hemmapubliken fram sitt land. De vände och då stod det 6-4.

Norbergs lag hade inte gett upp utan tog det till skiljeomgång. Väl där var Bernard återigen skakig och efter en mycket dramatisk avslutning kunde Sverige ta hem sitta andra raka OS-guld.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.