Simon Bank.
Simon Bank. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Årets sportbloggar

Nyheter24 listar vidare samtidigt som vi närmar oss det nya året. Här finner ni sportbloggarna som har stuckit ut lite extra under det snart gångna året 2010.


5. Kalles Karlssons Premier League-blogg

Kalle Karlsson bloggar om allt som har med toppligan Premier League att göra. Expressens reporter kan det mesta om ligan som Chelsea och Manchester United har dominerade de senaste åren.

Det skrivs om allt från udda historier till veckans lag. Trots att bloggen för tillfället uppehåll förtjänar den att vara med på listan.

Kalle Karlssons blogg.

4. SVT:s Vinterstudio

Kanalens experter med Jonas Karlsson, Jacob Hård och Björn Fagerlind i spetsen bloggar om det som händer i skidvärlden. Förutom att de berättar hur det går till mellan tävlingar är de med och testar bland annat hur stjärnorna testar sin fysik.

Det är alltid en skämtsam nivå på bloggen och de blir därför placerade på fjärdeplats.

Vinterstudion hittar ni här.

3. Erik Niva & Simon Banks fotbollsblogg

Det finns få personer i Sverige som kan så mycket som fotboll som Erik Niva och Simon Bank. På deras blogg får man vet allt från League One till historier om musikern Bruce Foxton som hejar på Tottenham.

De riktar inte bara in sig på de stora ligorna (Bundesliga, Premier League, Serie A och La Liga) utan det skrivs om hela världen. För sina stora fotbollskunskaper är Bank och Niva med på den här listan.

Här hittar ni bloggen.

2. Duncan Whites fotbollsblogg

Duncan White är korrespondent och bloggare på tidningarna The Telegraph och Sunday Telegraph. White tar upp de stora och små problem som finns i den engelska fotbollen på sin blogg.

Journalisten, som avslöjade att Carlos Tévez ville lämna Manchester City, är kritisk till att FA (engelska fotbollsförbundet) utsåg David Bernstein till ny ordförande. Den kontroversiella bloggaren kan kritisera i stort sett vem som helst och är därför med på listan.

Hans blogg.

David Bernstein berättar om sitt nya jobb.

Niklas Wikegårds hockeyblogg

Nyheter24:s expert gillar att tycka till om saker som händer både på isen och utanför. Det spelar ingen roll om det är allsvenskan, elitserien, JVM eller NHL. Den förre DIF-tränaren har alltid en åsikt att dela med sig av till läsarna som ständigt ställer frågor.

För sin frispråkighet på bloggen tilldelas därför Wikegård pris som årets sportbloggare.

Läs hans blogg här.

Så här kan det låta när ”Wiken” sågar folk.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.