Se Napoli-fansen utsätta föraren för livsfara

På torsdag möts AIK och Napoli i Europa League. Inför matchen visar Napoli-hulliganer upp sig från sin sämsta sida när de tänder eld på en bil - där föraren är en supporter till konkurrenterna.


Detta hände senast AIK mötte Napoli

Inför AIK:s match mot Napoli i Neapel knivskars en svensk på en pizzeria. Enligt Corriere dello Sport knivskars totalt tre svenskan. Den ansedda tidningen skrev då att en av männen har förts till sjukhus medan de andra två blivit knivskurna i baken och i benet. Händelse ska ha ägt rum efter matchen mellan lagen. Männen som knivskar svenskarna ska ha varit maskerade.

NEAPEL. Inför senaste Europa League-mötet med Napoli var säkerheten för AIK:s fans på topp. Detta sedan  tre svenska män knivhuggits i samband med mötet. Napolis-fansen är kända för att vara några av världens mest extrema fans, hulliganismen är ordentligt utpräglad i Neapel. 

Nu har hulliganerna varit i farten igen, och denna gång höll det på att sluta riktigt illa.

Frostigt förhållande

Serie D-laget Foggia och Napoli har sedan många år tillbaka ett frostigt förhållande. Trots att lagen spelar i helt olika divisioner finns det än idag en fejd mellan dem.

Nu trappas konflikten upp igen sedan Napoli-fans försökt välta en buss fylld med Foggia-fans. Hulliganerna tände även eld på en bil där föraren uppges vara en anhängare till Foggia.

På väg hem från ligamatch

Bilderna är tagna ifrån en lägenhet i Vomero-distrikten av Neapel. Foggia hade spelat match mot Campania, men på vägen hem blev bussen stoppad av Napoli-hulliganer som försökte välta bussen. 

De lyckades inte välta bussen och vände istället sin uppmärksamhet mot en personbil, där ett ensam Foggia-fan var på väg hem. Exakt hur hulliganerna lyckades slänga in en brandbomb i bilen framgår inte i klippet. Men inom bara några minuter är allt som fanns kvar av bilen aska. Föraren klarade sig utan skador.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.