Jakob Silfverberg hade lekstuga i elitserien förra säsongen.
1 av 5
Jakob Silfverberg hade lekstuga i elitserien förra säsongen. - Foto: PONTUS LUNDAHL
Johan Harju – en som ska försöka sig på att ersätta guldhjälten.
2 av 5
Johan Harju – en som ska försöka sig på att ersätta guldhjälten. - Foto: PONTUS LUNDAHL
Calle Järnkrok visade under VM att han håller hög klass. Förväntningarna är stora på honom inför kommande säsong.
3 av 5
Calle Järnkrok visade under VM att han håller hög klass. Förväntningarna är stora på honom inför kommande säsong. - Foto: JESSICA GOW
Får Emil Molin sitt genombrott i vinter?
4 av 5
Får Emil Molin sitt genombrott i vinter? - Foto: JANERIK HENRIKSSON
5 av 5

De ska ersätta Brynäs supertrio

Brynäs sportchef Michael Sundlöv om den inte helt lätta uppgiften att fylla hålen efter guldmakarna. "En kille som Jakob Silfverberg är svår att ersätta", säger han till Nyheter24.


Truppen
Målvakter: Johan Holmqvist, Robin Rahm.
Backar: Victor Berglind, Simon Bertilsson, Ryan Gunderson, Dennis Persson, Simon Löf, Jörgen Sundqvist, Lars Jonsson.
Forwards: Andreas Thuresson, Elias Lindholm, Emil Molin, Jonathan Granström, Mads Hansen, Daniel Widing, Johan Harju, Sebastian Lauritzen, Jesper Ollas, Jonas Nordqvist, Martin Johansson, Sebastian Enterfeldt, Calle Järnkrok, Mats Lavander.
GÄVLE. Efter SM-guldet blickar Brynäs mot en ny säsong. I höst får man dock klara sig utan hjältar som Jakob Silfverberg, Johan Larsson och Sebastian Wännström. Ersättarna heter Johan Harju, Andreas Thuresson och Sebastian Enterfeldt.
– Vi har fått in spelarna som vi ville ha. Tillsammans ska de väga upp de som vi tappade. De är inte lätta att ersätta, men tillsammans hoppas jag att de tre ska kunna väga upp det, säger sportchefen Michael Sundlöv till Nyheter24.

Jakob Silfverberg är förstås den tyngsta förlusten. Han fixade i stort sett SM-guldet till Brynäs på egen hand – och nu bär det av till NHL och Ottawa Senators för 21-åringen.
– Det är klart det inte är lätt att ersätta en kille som i stort sett vann allt som går att vinna, SM-guld med laget och individuella priser. Samtidigt har vi värvat killar som ska göra att vi blir starka som lag igen, säger Sundlöv.

Vilka förväntningar finns på Calle Järnkrok den här säsongen?
– Calle var och kommer fortsatt vara en av spelarna som vi har stora förväntningar på nu när vi fick behålla honom ett år till. Klart vi har stora förväntningar på honom, det har han på sig själv också. Det vore konstigt annars med tanke på vad han visade förra säsongen.

Hur ser återväxten ut bland de yngre spelarna?
– Det ser bra ut. Emil Molin och Elias Lindholm plockar vi upp permanent. Vi hoppas att kurvan fortsätter peka uppåt och att de verkligen är med och fajtas om en plats när serien börjar fram mot hösten. Christian Djoos ska vara en av våra åtta backar.

Är ni klara med truppen?
– Helt klara med man inte förrän sista januari då fönstret stänger. Det återstår att se vad som händer, det beror ju på skador och andra grejer.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.