Fredrik Warg är en av veteranerna i nykomlingen Rögle.
1 av 4
Fredrik Warg är en av veteranerna i nykomlingen Rögle. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Matcherna mot förra klubben Skellefteå AIK kommer bli speciella för Warg: "Det är självklart, jag känner de flesta där."
2 av 4
Matcherna mot förra klubben Skellefteå AIK kommer bli speciella för Warg: "Det är självklart, jag känner de flesta där." - Foto: Robert Granström / SCANPIX
Warg har haft en hel del skadebekymmer i karriären. Här blev det blodvite under en landskamp säsongen 2010/2011.
3 av 4
Warg har haft en hel del skadebekymmer i karriären. Här blev det blodvite under en landskamp säsongen 2010/2011. - Foto: © Bildbyrån
Den gångna säsongen förstördes sedan Warg tvingats utgå med en mystisk ryggskada i KHL:s slutspel Gagarin Cup. På bilden en skadad Fredrik Warg från tiden i Modo.
4 av 4
Den gångna säsongen förstördes sedan Warg tvingats utgå med en mystisk ryggskada i KHL:s slutspel Gagarin Cup. På bilden en skadad Fredrik Warg från tiden i Modo. - Foto: Robin Nordlund

Warg: "Blir speciellt att möta Skellefteå"

"Rögle ska etablera sig i elitserien. Det är en jäkla utmaning som jag ser fram emot." Fredrik Warg är tillbaka i elitserien efter en utlandssejour förstörd av skador.


Fredrik Wargs karriär

KHL: 17 poäng på 49 matcher.

Elitserien: 188 poäng på 507 matcher. 24 poäng på 77 slutspelsmatcher.

Landslaget (VM): 12 poäng på 16 matcher.

ÄNGELHOLM. Efter ett tämligen misslyckat år utomlands valde Fredrik Warg att vända hem till Sverige. Trots att han hade siktet inställt på spel i Skellefteå, där han spelade säsongerna 2009/2010 och 2010/2011, föll valet på nykomlingen Rögle. Bolidensonen är fylld av revanschlust inför utmaningen att etablera skånelaget i elitserien.

- Det är klart. Det är aldrig roligt att missa den bästa delen på säsongen, säger 33-åringen till Nyheter24.

Det var i våras, bara några matcher innan slutspelet skulle dra igång i KHL, som en mystisk ryggskada satte stopp för spel. Efter att ha försökt spela med bedövningssprutor mot smärtan sa kroppen ifrån i den första slutspelsmatchen med hans dåvarande klubb Dinamo Riga. En period - mer än så blev det inte i det som alla hockeyspelare ser som säsongens bästa tid - kampen om mästerskapstiteln. 

Under sommaren har det blivit operation för att lösa bekymret. Nu är Fredrik Warg taggad inför den kommande säsongen.

- Nu har jag gjort allt som står i min makt för att det ska vara bra och i dagsläget känns allt bra.

Det är första gången du spelar för ett svenskt lag som inte håller till i Norrland. Hur känns det?

- Det känns bra. Helhetslösningen här hos Rögle var bra. Det ska bli kul att testa på en klubb i en annan del av landet, haha. Men det är klart att det är annorlunda att komma till en nykomling jämfört med ett topplag som Skellefteå. Rögle ska etablera sig i elitserien och det är en jäkla utmaning som jag ser fram emot.

Nu kommer du ställas mot din förra klubb Skellefteå i vinter. Hur kommer det kännas inför och under de matcherna?

- Det blir självklart speciellt. Jag är uppväxt i de trakterna och känner de flesta i laget. Det kommer mest vara roligt att få träffa alla.

Supportrarna i Lindab arena är kända för att vara högljudda och skapa bra tryck. Hur kommer det kännas att ha dem i ryggen på hemmaplan?

- Det är självklart kul. Det är alltid inspirerande att ha det stödet.

Vad har du för förväntningar på dig själv den kommande säsongen?

- Jag har skrivit på för två år och kommer göra så gott jag kan för att prestera. Det är ju upp till oss lite äldre i truppen att visa vägen, såväl träning som match. Jag vet vad som krävs för att lyckas i elitserien och har de förväntningarna på mig.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.