Henrik Lundqvist är högaktuell för Frölunda.
1 av 3
Henrik Lundqvist är högaktuell för Frölunda. - Foto: Ap
Såhär såg det ut senast Lundqvist var i Frölunda, nu är stjärnan nära ett nytt kontrakt med klubben.
2 av 3
Såhär såg det ut senast Lundqvist var i Frölunda, nu är stjärnan nära ett nytt kontrakt med klubben. - Foto: Scanpix Sweden
Lunqvist är självskriven som förstamålvakt i New York Rangers.
3 av 3
Lunqvist är självskriven som förstamålvakt i New York Rangers. - Foto: Ap

Han ska rädda krislaget

Han är en av världens bästa målvakter och är självskriven som New York Rangers första målvakt. Nu är superstjärnan väldigt nära flytt till Frölunda.


GÖTEBORG. Inledningen på Frölundas säsong har varit en berg- och dalbana. Laget vann de första matcherna på säsongen, men det senaste har motgångarna blivit allt fler. Inte nog med att laget förlorat de senaste fem av sex möjliga matcher, så har klubben haft otur med skador. I matchen mot Skellefteå åkte Mathis Olimb på en knäskada vilket gör att han inte kommer att kunna spela hockey på flera veckor. Skadebekymmerna har skakat Frölunda, lösningen blev att öppna för att ta in NHL-spelare för att täcka upp de skadade spelare. Nu sker ännu en vändning i följetången.

Löst den finansiella biten

Frölunda har sett över de finansiella möjligheterna att plocka hem Henrik Lundqvist som vann SM-guld med Frölunda säsongerna 2003 och 2005. Enligt Sportbladet kommer en eventuell värvning, med försäkringar, kosta lite drygt 200 000 kronor i månaden. Tidningen GP menar att Frölunda löst den finansiella biten för att klara av en värvning av Henrik Lundqvist. Detta betyder att Frölunda bryter den överenskommelse som funnits i klubben när det gäller att signa spelare på korttidskontrakt.

Kan förändra hela ligans inställning

En eventuell värvning av New York Rangers stjärnmålvakt hade med stor sannolikhet hjälpt Frölunda både rent sportsligt men även varit bra för klubbens haltande publiksnitt. Klubbens ordförande är dock förtegen.

– Vi följer en linje och den bygger på att bara ta in NHL-spelare när det handlar om en lång skada. Så här långt är det bara (Mathis) Olimb som vi klassificerar som en sådan, säger Mats Grauers till Sportbladet.

 Värvar Frölunda Lundqvist kan det vara avgörande för den framtida inställningen om korttidskontrakt med NHL-spelare. Detta då det rör sig om spelare som enbart förstärker truppen, trots att det inte rör sig om att fylla på vid skadeproblem. Fortsättning lär följa.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.