En uppgiven Perra Johnsson. När ska AIK sluta förlora? - Foto: Erik Mårtensson/Scanpix
Ledsna miner. - Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Linköpings Mattias Weinhandl kunde vara lite gladare.
Linköpings Mattias Weinhandl kunde vara lite gladare. - Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

AIK-tränaren: "Jag är så jävla trött"

AIK:s förlustsvit fortsätter. I kväll inkasserade man ännu en förlust mot Linköping.

Linköping - AIK 3-2 (3-0,0-1,0-1)

Målen: 1-0 (4.07) P. Arlbrandt (S. Hjalmarsson), 2-0 (11.13) Niclas Hävelid (Simon Hjalmarsson, Carl Söderberg), 3-0 (17.21) Mattias Weinhandl (Andreas Jämtin, Mattias Bäckman), 3-1 (36.02) Jonas Liwing, 3-2 (40.26) Broc Little (Josh MacNevin).

Luleå - Växjö 4-1 (1-0,0-1,3-0)

AIK hade inför kvällens möte bara två segrar på elva matcher och värre skulle det bli.

Linköping gjorde 1-0 redan efter fyra minuters spel. 2-0 kom efter elva minuter. Mattias Weinhandl hann med att göra 3-0 innan en smärtsam AIK-period äntligen var till ända.

– Vi gör en riktigt bra första period, vi har många chanser. Vi försöker jobba stenhårt, sa AIK:s Christian Sandberg till C More i paus.

AIK åt sig in i matchen och lyckades reducera i mellanakten genom Jonas Liwing, och genom ytterligare en snabb reducering tidigt i tredje perioden såg man ut att ha häng på Linköping.

Men när skjuter ingen hare och AIK fick räkna in ännu en förlust och ligger därmed kvar på sista plats i årets elitserie.

– Vi spelar bra men vinner inte. Jag är så jävla trött på bra matcher som vi förlorar, sa en uppgiven Perra Johnsson efter matchen.

/
/
AIK

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"