Gustaf Wesslau fick jubla ikväll när hans HV71 besegrade Frölunda med 3-2.
Gustaf Wesslau fick jubla ikväll när hans HV71 besegrade Frölunda med 3-2. - Foto: Stefan Hage/Scanpix
Wesslaus like i Frölunda, Julius Hudacek, hade en sämre dag på jobbet. Här släpper han in det matchavgörande målet. - Foto: Stefan Hage/Scanpix

HV71 vann efter storspel av Wesslau

Gustaf Wesslau fixade segern åt HV71 i en otroligt svängig och underhållande match mot Frölunda.

Frölunda - HV71 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Målen: 1-0 (12.22) Christian Bäckman (Jari Tolsa, Joel Lundqvist), 1-1 Rhett Rakhshani (16.41) (Jesper Fasth, Mattias Karlsson), 1-2 (30.58) Tommy Kristiansen (Oscar Fantenberg), 2-2 (36.47) Fredrik Eriksson (Viktor Stålberg, Fabian Brunnström), 2-3 (37.07) Anton Bengtsson (Elias Fälth, Oscar Fantenberg)

Skott: 40-37 (10-13, 15-17, 15-7)

Utv. FHC: 3x2

Utv. HV71: 6x2

Det var ett glödhett Frölunda som drog igång i ett rasande tempo. De radade upp chanser och Gustaf Wesslau i HV-målet räddade smålänningarna från att förlora matchen redan där. Wesslau kunde dock inte hindra Frölunda från att ta ledningen. Christian Bäckman pangsköt in ledningen efter tolv minuter. Gästerna åt sig dock in i matchen och kunde kvittera när tre minuter återstod av en väldigt intensiv första period.

Andra perioden började minst lika intensivt som den första, men denna gång med enormt HV-tryck. HV hade den större delen av perioden och gick till vila med en 3-2-ledning, efter att den blott 19-årige Anton Bengtsson fått göra mål i sin elitseriedebut på ett skott som Julius Hudacek i Frölundamålet borde ha räddat.

– Jag får ett bra läge så det är bara att nypa dit den, sa Bengtsson om sitt första mål till C More i paus.

Frölunda låg på för en kvittering i den tredje perioden men en storspelande Gustaf Wesslau räddade HV71, som stoppade 38 av Förlundas 40 skott. Nu hakar HV71 på Brynäs i toppen. HV har 27 poäng mot Brynäs 28 men HV71 har en match mindre spelad.

/
/

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.