undefined
1 av 3
undefined - Foto: Faksimil C-more
Skandalscenen utspelade sig under matchen mellan Luleå och Skellefteå.
2 av 3
Skandalscenen utspelade sig under matchen mellan Luleå och Skellefteå. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Skellefteås supporterklubb har stängt av mannen från alla resor till bortamatcherna den här säsongen.
3 av 3
Skellefteås supporterklubb har stängt av mannen från alla resor till bortamatcherna den här säsongen. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Supportern polisanmäls – för nazisthälsning

En Skellefteåsupporter firade derbysegern mot Luleå – med en nazisthälsning. Mannen har blivit avstängd från supporterklubbens resor och nu bekräftar polisen att han har blivit polisanmäld.


SKELLEFTEÅ. Det var när Skellefteås klack firade efter slutsignalen som tevekamerorna fångade mannen som gjorde en nazisthälsning. Supporterklubben North Power stänger av honom från alla resor till bortamatcher den här säsongen.

– Det är djupt olyckligt och vi tar avstånd från sånt här. Jag har pratat med den berörda och han är helt förstörd och väldigt ångerfull, säger North Powers ordförande Tomas Nordström till Norrbottens-Kuriren.

Nu bekräftar också Luleåpolisen för Nyheter24 att mannen har blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp. Det kommer att utredas av polisen i Skellefteå.

Elitserieklubben överväger att stänga av honom från sina matcher.

– Vi avvaktar polisens utredning nu och tar efter det ställning till hur vi kommer göra. Vi går inte händelserna i förväg. Men avstängning kommer det förmodligen att bli. Det är upp till polisen att avgöra, men man ser ju på bilderna, är det en Hitler-hälsning tar vi naturligtvis stort avstånd från det, säger Skellefteås säkerhetsansvarige Christer Pettersson till Nyheter24.

Enligt Norrbottens-Kuriren riskerar mannen böter eller fängelse i upp till två år.

– Jag vet att en person exempelvis har dömts för det ringa straffet efter att ha gjort en nazisthälsning på Umeås torg när det inte var så mycket människor där, säger Umeås vice chefsåklagare Axel Holmberg till Norrbottens-Kuriren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.