48 räddningar mot Skellefteå följdes upp av 28 mot Södertälje. Cristopher Nihlstorps, Färjestad, statistik för sig själv.
1 av 6
48 räddningar mot Skellefteå följdes upp av 28 mot Södertälje. Cristopher Nihlstorps, Färjestad, statistik för sig själv. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
Luleås Janne Niinimaa har inlett fantastiskt bra och var kung i båda segermatcherna mot Södertälje och Skellefteå.
2 av 6
Luleås Janne Niinimaa har inlett fantastiskt bra och var kung i båda segermatcherna mot Södertälje och Skellefteå. - Foto: ROGER VIKSTRÖM/SCANPIX
Han var riktigt bra redan i fjol, men i fredags slog Sebastian Erixon igenom som Timrås nye stjärnback. Två mål, en assist och flera magnifika insatser i defensiven gör det omöjligt för juryn förneka 21-åringen en plats här.
3 av 6
Han var riktigt bra redan i fjol, men i fredags slog Sebastian Erixon igenom som Timrås nye stjärnback. Två mål, en assist och flera magnifika insatser i defensiven gör det omöjligt för juryn förneka 21-åringen en plats här. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Ett mål och en assist gjorde han när Timrås Timo Pärssinen dominerade mot Frölunda.
4 av 6
Ett mål och en assist gjorde han när Timrås Timo Pärssinen dominerade mot Frölunda. - Foto: Robin Nordlund/BILDBYRÅN
HV71 hade knappast någon höjdarvecka. Men om det inte hade varit för Jukka Voutilainen hade HV troligtvis inte lyckats knipa de två av de sex poängen som de har tagit.
5 av 6
HV71 hade knappast någon höjdarvecka. Men om det inte hade varit för Jukka Voutilainen hade HV troligtvis inte lyckats knipa de två av de sex poängen som de har tagit. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Cam Abbott var tongivande när hans Luleå vann båda sina inledande matcher.
6 av 6
Cam Abbott var tongivande när hans Luleå vann båda sina inledande matcher. - Foto: Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

De bildar veckans lag

SPELVECKA 1. Premiären har passerat och nu har det blivit dags för att presentera veckans lag.


Veckans lag kan ni ta del av i bildspelet ovan. Nytt för i år är att spelarna som blir uttagna i laget får bonuspoäng i vår fantasytävling HOCKEYCOACHEN.

Veckans…

… ihåligaste: Frölundas försvar. Ny tränare och en hel del nya spelare - samma mediokra resultat. Frölundabackarnas uppspel från egen zon under matchen mot Timrå kan användas som utbildningsmaterial av ishockeyförbundet - i avskräckande syfte.

… antiklimax AIK:s elitseriecomeback. Näst intill fullsatt och en skön stämning på Hovet. Då går AIK ut och levererar en viljelös och lam insats mot Linköping. Det är ju också ett sätt att kyla ned det kokande hockeyintresset som har blossat upp i Stockholm.

… passning Jukka Voutilainen bjöd på hockeygodis i världsklass när han gav Johan Davidsson öppen kasse med en överraskande backhandpassning i mötet med Brynäs. Att målet föregicks av en snygg soloräd från finländaren gjorde inte sekvensen mindre sexig.

… hjärnsläpp: Djurgårdens Josef Boumedienne tyckte att det var befogat att crosschecka Fredrik Bremberg i ansiktet. Riktigt, riktigt fult och riktigt, riktigt onödigt!

… långfinger: Modo och Luleå har varit nederlagstippade av tyckare och experter. Efter två omgångar har båda lagen full pott. Jo, det är 53 omgångar kvar att spela, men seriestarten kan ingen gnälla på i alla fall.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.