Polisen försöker ta sig in i bland Djurgårdssupportrarna.
1 av 3
Polisen försöker ta sig in i bland Djurgårdssupportrarna. - Foto: Viktor Adolfsson
Här kliver polisen, oprovocerat, i bland supportrar.
2 av 3
Här kliver polisen, oprovocerat, i bland supportrar. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Polisens presstalesman: "Vi gick in bland supportrarna för att klubbarnas egna personal inte kunde upprätthålla ordningen".
3 av 3
Polisens presstalesman: "Vi gick in bland supportrarna för att klubbarnas egna personal inte kunde upprätthålla ordningen". - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

"Uppenbar polisprovokation"

Stockholmsderbyt hade inte ens hunnit börja innan det blev stökigt på läktarplats efter att polisen försökt ta sig in i de båda klackarna.


STOCKHOLM. Domaren hade inte hunnit släppa ner pucken innan det blev stökigt på Stockholmsderbyt i Globen. Med uppskattningsvis 30 poliser på vardera sektion försökte polisen kliva in de båda lagens hejarklackar.

– Det här är en uppenbar provokation, säger en supporter på plats som Nyheter24 varit i kontakt med.

Redan under torsdagsmorgonen skrev bland annat en supporterfalang med sympatier för AIK, Ultras Nord, att man skulle göra motstånd om poliserna.

"Vi har tillsammans med de andra organiserade supportrarna beslutat att sätta hårt mot hårt.", skriver supportergruppering på sin hemsida.

Efter incidenten gick båda klackarna ut i protest mot polisens agerande.

– I samband med matchstart blev det ordningsstörningar på läktaren och därför avbröts matchen. Men nu är den igång igen, säger polisens presstalesman, Kjell Lindgren, till Nyheter24.

Varför gick ni oprovocerat in i klackarna?

– Vi gick in i klackarna för att klubbarnas egna personal inte lyckas upprätthålla ordningen och därmed garantera säkerheten på läktaren.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.