Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström blev polisanmäld för hets mot folkgrupp efter Västerbotten Folkblads artiklar.
1 av 3
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström blev polisanmäld för hets mot folkgrupp efter Västerbotten Folkblads artiklar. - Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack.
2 av 3
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack. - Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos.
3 av 3
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos. - Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

"Osten" friades - nu anmäler han reportern för förtal

Lars "Osten" Bergström blev friad från anklagelserna om hets mot folkgrupp. Nu polisanmäler han journalisten som publicerade artiklarna som uppgav att han kallat Yared Hagos för "negersvin".


Det här har hänt:

Sportchefen Lars "Osten" Bergström sägs ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteå-spelaren Yared Hagos. Flera ögon- och öronvittnen kliver fram i media och berättar om att han har skrikit bland annat "svinjävla neger".

Nu blir journalisten som dels skrev artiklarna, men även diskuterade ämnet i teve, polisanmäld för förtal.

SKELLEFTEÅ. Jonas Fahlman på Västerbottens Folkblad har blivit polisanmäld för förtal. Detta efter att han "skrivit och uttalat sig flera gånger" om Lars "Osten" Bergström i Luleå Hockey som, enligt Fahlman, ska ha uttryckt sig rasistiskt.

"Anmälaren berättar att påståendet är helt felaktigt och att tränaren, hela laget och supportrarna i Luleå blir drabbade av detta och att det är många som är upprörda.", står det i den polisrapport som lämnats över till justitiekanslern i Norrbotten.

Till Nyheter24 säger Västerbottens Folkblads chefredaktör att anmälan är felaktig.

– Det är mig som ansvarig utgivare som ska anmälas. Och vi diskuterade länge om vi skulle publicera. Vi känner oss fortfarande säkra på våra källor, säger Daniel Nordström till Nyheter24.

– Vi vill lägga det här bakom oss.

Artiklarna som publicerades menade att Bergström ska ha kallat Skellefteå AIK:s Yared Hagos för "svinjävla neger" och "negersvin". Dessutom påpekade Fahlman detta under en direktsändning i Canal Plus.

Enligt anmälaren har journalisten skrivit och sagt i medier att sportchefen skrikit rasistiska skällsord till spelarna i Skellefteås lag, något som enligt anmälan är felaktigt och drabbar såväl lag som supportrar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.