"Man gör vad som helst för att vinna", säger Daniel Widing till Nyheter24.
1 av 4
"Man gör vad som helst för att vinna", säger Daniel Widing till Nyheter24. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Widing och Skellefteå assisterande tränare Bert Robertsson hamnade i en het diskussion mitt under finalmatch fyra.
2 av 4
Widing och Skellefteå assisterande tränare Bert Robertsson hamnade i en het diskussion mitt under finalmatch fyra. - Foto: Bildbyrån
30-åringen har inget emot att stå för snacket på isen: "Inget som gör mig sämre, snarare tvärtom."
3 av 4
30-åringen har inget emot att stå för snacket på isen: "Inget som gör mig sämre, snarare tvärtom." - Foto: Bildbyrån
Widing har tidigare haft rollen som målskytt och poängplockare - i årets slutspel har han tagit en roll som trashtalker och brunkare.
4 av 4
Widing har tidigare haft rollen som målskytt och poängplockare - i årets slutspel har han tagit en roll som trashtalker och brunkare. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX

Skitsnack och tjuvnyp - de vill vinna till varje pris

Trashtalk, tjuvsmällar, psykningar och filmningar. Välkommen till SM-final nummer fem - där nästan allt är tillåtet. Daniel Widing: "Man gör vad som helst för att bli mästare."


Daniel Widing

Född: 13 april 1982 i Gävle.

Position: Forward.

Klubbfattning: Höger

Vikt: 93 kg.

Längd: 184 cm.

Klubbar: Hedemora, Leksand, Pelicans, TPS, Milwaukee Admirals, Davos, Djurgården, Brynäs.

Att vara två timmar från ett SM-guld eller en finalförlust – det väcker känslor.

Fråga bara Brynäs Daniel Widing eller Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson, som hamnade i ett verbalt bråk i söndags. De skrek åt varandra mellan båsen och Robertsson hånade Widing genom att låtsas gråta.

– Ja, det blev lite heta känslor. Det var ett konstigt hån, det var ju deras spelare som låg där. Men man är en känslomänniska och då blir det så där. Man gör allt för att få den andre ur balans, säger Daniel Widing till Nyheter24.

30-åringen har genom åren varit en pålitlig poängplockare - men också känd för sitt humör. Och i ett Brynäs med offensiva giganter som Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok har han inget emot att sköta snacket.

– Alltså, jag vill helst att mitt spel ska snacka, men jag har alltid varit sån. Jag känner mig bekväm i den rollen. Det är inget som gör mig sämre, snarare blir det tvärtom, säger Widing och fortsätter:

– Man gör vad som helst för att bli mästare. Det gäller alla lag i alla sporter. Man gör allt som gynnar laget.

Som att filma?

– Nej, jag tycker inte det är okej. Men visst gör man annat.

Vad får man inte göra?

Vet inte, det som inte är tillåtet. Man gör allt under reglerna. Och självklart utanför ibland också, säger Widing lurigt.

Vad tycker du om bedömningsnivån i finalserien?

– Det är helt okej. Det har varit lite tuffare bedömningsnivå i Skellefteå och de har släppt lite mer i Gävle, men jag tycker det varit bra. Nu vet vi vad som gäller och vilka domare man får, så det gäller för oss spelare att anpassa oss.

Vilken nivå föredrar du?

– När man släpper så blir det mer spel fem mot fem, mer kamp och så. Jag föredrar nog det. Samtidigt har vi bra powerplay och boxplay, så det spelar ingen roll.

Citatmaskinen Widing har blivit ett tacksamt intervjuoffer för journalister och är känd för sin frispråkighet.

– Jag säger vad jag tycker och står för det. Ibland kan det bli knasigt, men då är det så.

I kväll har Brynäs på nytt chansen att spela hem SM-guldet. Och frågan är om det på nytt kommer hetta till mellan Daniel Widing och Bert Robertsson.

– (Skratt) Jag har aldrig varit med om att en tränare är på en motståndarspelare så där. Han var väl het själv som spelare och det sitter väl kvar då. Det är väl så man skulle bli själv som tränare. En galen tränare. Det är risk för det.

Efter monsterhelgen – där Brynäs och Skellefteå spelade både lördag och söndag – har det blivit en hel del vila.

– Jo, men det känns bra. Vi har massörer och tar hand om kroppen jävligt bra. Vi tränade i dag (läs: i går) och nu blir det att vila och samla kraft. Man är inne i en bubbla just nu.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!