Så mycket tjänar deltagarna i Robinson.
Så mycket tjänar deltagarna i Robinson. - Foto: TV4 och Patricia Recourt/TV4

Så mycket får Robinson-deltagarna för att vara med i programmet

Det har länge varit känt att deltagarna i Robinson får en okänd summa för att vara med i programmet. Nu avslöjar en av årets deltagare hur mycket det egentligen rör sig om: "De är stentuffa förhandlare"


Årets säsong av Robinson har dragit igång med full fart. Deltagarna ställs inför tuffa utmaningar som sandloppor, växlande väder, fukt och dålig sömn. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Även toalettbesöken verkar vara en utmaning för deltagarna, någonting som vi kunde läsa om tidigare i veckan.

Årets Robinson-gäng. Bildkälla: TV4

Men vad får deltagarna egentligen för att vara med i programmet?

Det är någonting som det länge har spekulerats kring, och i podcasten Vad har hänt? berättar deltagarna Klas Beyer och Jannika Navjord från Robinson 2019 om just detta.

– Jag var nära på att säga nej, för först hette det: ni får kompensation för förlorat arbete, men sedan var det 8 000 kronor och jag tänkte att det täcker ingenting, säger Jannika.

Men några deltagare lyckades kamma hem lite extra betalt, vilket Jannika berättade mer om:

– Vissa fick ju lite mer pengar från första början, de hade andra typer av kontrakt. Vissa har ju inte sökt utan har blivit headhuntade till programmet.

Sandra Cucarano, 25 från årets säsong. Bildkälla: TV4

"De är stentuffa förhandlare"

Nyheter24 ringde även upp deltagaren Sandra Cucarano, 25 från årets säsong för att få veta mer om vad deltagarna egentligen får för att vara med i programmet.

– Alla deltagare har ett arvode, som står i avtalet. Jag, som är försäljare, försökte såklart förhandla det. Men dem (produktionen) är stentuffa förhandlare, berättar Sandra.

Detta trots att Sandra faktiskt blivit headhuntad till årets säsong, efter att ha sökt till förra årets säsong men tvingats tacka nej i sista sekund - någonting hon väljer att berätta mer om:

– Dem hörde av sig inför säsongen som går på TV nu, och sade “Du, är du fortfarande intresserad av att åka på Robinson?” och jag svarade “Ja, absolut”. Dem frågade “kan du lösa det med jobbet den här gången?” och jag svarar “Ja, jag löser det” och så var det bara att köra, säger Sandra.

Hon avslutar med en liten gliring till förra årets säsong:

– Med facit i hand var det rätt skönt att slippa vara på Robinson i Sverige.

Robinson 2021 utspelade sig i det karga, norrländska landskapet. Bildkälla: TV4


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00