En kvinna har dött till följd av skador från ett parasoll.
En kvinna har dött till följd av skador från ett parasoll. - Foto: Johan Nilsson/AP Photo/Jae C. Hong/TT

Solbadande kvinna dog på stranden – spetsades av parasoll

En 63-årig kvinna i South Carolina har mist livet till följd av en skada från ett parasoll. Kvinnan solade och badade på stranden, när parasollet fångades av vinden och träffade henne i bröstet.


Under onsdagen var Tammy Perreault, 63, på stranden för att sola och bada i Garden City i South Carolina.

Men vad som började som vilken annan solig dag som helst, slutade i en tragedi.

När det blåste så fångade vinden ett parasoll, som lossnade från sanden och flög iväg – och spetsen på strandparasollet träffade Tammy i bröstet. Det rapporterar WLBT.

"Alla ropade: 'Ducka'"

Tammy Perreault var på stranden med en av hennes bästa vänner Sherry White.

– Det kom en vindby som tog tag i parasollet så det flög genom luften och bara fortsatte och fortsatte. Alla ropade: ”Ducka”, och det gjorde vi, men tyvärr var hon i skottlinjen, berättar Sherry för WLBT.

Tammy vårdades först av lediga sjukvårdare som råkade befinna sig på samma strand. Hon fördes senare till sjukhus, men dödförklarades ungefär en timme senare. 

– Det här är en fruktansvärd förlust, och vi vet att vårt samhälle är i sorg. Våra tankar går till offrets familj och vänner i denna svåra tid, säger Thomas Bell, talesperson för kristeamet i Horry County Emergency Management.

Så vanligt är det med parasoll-skador

Men hur vanligt är det egentligen att skadas av ett strandparasoll?

Jo det är dessvärre inte första gången som ett parasoll orsakar skada. The U.S. Consumer Product Safety Commission uppskattar att det var ungefär 2800 skador relaterade till strandparasoller mellan 2010 och 2018. Det rapporterar WLBT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00