Vårmode 2023: Färger, material och trender att ha koll på

Vårens största modetrender 2023.
Vårens största modetrender 2023. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press. STELLA Pictures/ddp/Avalon. STELLA Pictures / Splash News.
Dela på Pinterest
Vilka är de största modetrenderna för våren 2023? Modette-redaktionen har gjort den ultimata modespaningen som guidar dig genom säsongens viktigaste trender att ha koll på.

Artikeln innehåller köplänkar.

Vårens hetaste modetrender är här och i år ser vi en del trender från den föregående säsongen som cargobyxor och skira plagg. SS23 kollektionerna bjöd också på massor av nya, spännande och lekfulla trender på catwalken. Förvänta dig inget annat än svepande längder, skimrande meshplagg och tredimensionella former – tre trender som dominerade den senaste säsongens modescen. 

VÅRMODE 2023 – DAM 

Vi har gjort den ultimata guiden för de största modetrenderna att ha koll på under 2023, spana in den nedan!

Modetrend 2023: Skira plagg

Transparenta plagg i mesh, spets och siden har setts överallt på catwalken under tidigare säsonger. Det härliga är att de hänger kvar även denna säsong. Modemärken som Tory Burch och Victoria Beckham inkluderade drömmiga skira plagg i sina senaste ready-to-wear kollektioner. Perfekta plagg att ha på sig på en varm sommar dag, men om du känner att det känns lite för lätt är ett hett tips att addera ett linne eller ett par cykelshorts under.

Mesh topp med strass från Gina tricot. Pris: 399 kronor. Du hittar den här!

Mönstrad blus i chiffong från Gina tricot. Pris: 299 kronor. Du hittar den här!

Modetrend 2023: Cargobyxor


Modehusen har talat: Utility-trenden är här för att stanna! Cargobyxan är säsongens IT-plagg och sågs i alla möjliga former på catwalken, allt från Givenchys coola cargobyxor i denim med funktionella fickor till Fendis drömmiga cargobyxor i satäng med justerbara spännen. Alla modehus gjorde sina egna tolkningar av de gamla militärbyxorna. De kan hittas i diverse olika material och längder och är numera en del av varje fashionistas garderob. P.S. ju mer fickor desto bättre!

Ljusa cargobyxor i satin från Gina tricot. Pris: 599 kronor. Du hittar dem här!

    

Beige cargojeans från NAKD. Pris: 649 kronor. Du hittar dem här!

Modetrend 2023: Bikerchic


Y2K-modet är i full sving. Om det är något du ska satsa på i vår så är det definitivt bikerjackan – en trend från 2000-talet som är tillbaka på modebanan. Då var den "mainstream" tack vare filmen Fight club. Modemärken som Dion Lee, Vetements och Tommy Hilfiger är lika besatta av den här trendiga jacka som vi är. Välj gärna en variant i storleken större och låt den ta mycket plats i din look för att få till den ultimata moderiktiga stilen.

Bickerjacka i konstläder från NA-KD. Pris: 799 kronor. Klicka hem den här!

Brun bickerjacka i konstläder från NA-KD. Pris: 799 kronor. Du hittar den här!

Modetrend 2023: Maxikjol


I motsats till de extremt opraktiska micro-kjolarna som stod på modefronten förra året är 2023 maxikjolens år. Det är definitivt ett trendplagg den här säsongen. Maxikjolar sågs överallt under modeveckorna och modehusen Altuzarra och Martine Rose inkorporerade flera maxikjolar i sina kollektioner med långa snörningar och överdimensionerade fickor. Dessutom syntes maxikjolar i Guccis herrkollektion för AW23. Det är säkert att säga att vi kommer att se mer av detta tidlösa plagg, kanske även på killar – om de väljer att gå Guccis-vägen.

Maxikjol i denim med tryckdesign. Pris: 599 kronor. Du hittar den här!

Mörkblå maxikjol i denim från Monki. Pris: 400 kronor. Klicka hem den här!

Modetrend 2023: Ljusblått


Blått, blått, blått. I år lämnar vi ljusrosa och klargrönt och lämnar plats till plagg och accessoarer i vackert ljusblått. Modehus som Givenchy och Blumarine leder vägen och på catwalken bjöd de på fina kreationer i blått, allt från skira ljusblåa plagg till klassiskt tailor-made. Färgens fridfulla och lugnande natur gör det till en ton som du kommer att kunna få stor användning av, både under våren och sommaren 2023.

Ljusblå satintopp från Gina tricot. Pris: 299 kronor. Du hittar den här!

Kostymbyxor i rak passform från & Other Stories. Pris: 990 kronor. Du hittar dem här!

Modetrend 2023: Tredimensionellt


Många designers leker med surrealistiska gestaltningar av bland annat blommor och ballonger den här säsongen. Redan under förra året när Loewe visade upp klackskor med sprucket ägg i klacken har vi sett fler modehus utforska relationen mellan verklighet och fantasi vilket känns logiskt med tanke på den tiden vi lever i just nu. I år ser vi mycket tredimensionella inslag av olika slag som skapar nya och spännande silhuetter – det är helt enkelt så att surrealismen har intagit modevärlden. Enkla outfits blir genast mer fängslande med en utstickande lekfull detalj, låt dig inspireras!

Krämvit blus med rosapplikation från & Other Stories. Pris: 1300 kronor. Klicka hem den här!

Röd maxiklänning med rosdetalj från NA-KD. Pris: 449 kronor. Du hittar den här!