Den 10-månaders gamla flickan drunknade i badkaret. (Genrebilder)
Den 10-månaders gamla flickan drunknade i badkaret. (Genrebilder) - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Hasse Holmberg/TT

10-månaders bebis drunknade i badkar – mamman lämnade rummet

En mamma i Leicester, i Storbritannien, hittade sin 10-månaders gamla dotter livlös i badkaret. Detta efter att hon lämnat badrummet en kort stund, medan en badleksak pluggat igen bottenventilen på badkaret.


En 10-månader gammal flicka dog när hon var i badkaret med sina två minderåriga bröder. Nyhetssajten Mirror skriver att flickan ska ha drunknat i fem centimeter vatten efter att en plastleksak fastnat över plugghålet i karet, medan rinnande vatten från kranen var igång och fyllde badkaret.

Det var när barnens mamma lämnat badrummet för att leta efter en av sönernas badleksak, en leksakshaj, som den 10-månaders gamla flickan avlidit. Enligt polisens utredning ska mamman ha hittat sin dotter liggandes på sidan i badkaret med huvudet under vattnet.

Mamman ska sedan ha kontaktat ambulans och under tiden fått instruktionerna att utföra hjärt- lungräddning, men flickans liv gick inte att rädda. 

Obduktion genomfördes av den avlidna flickan

En obduktion genomfördes och kom fram till att hon hade dött av drunkning. Som en sammanfattning av vad som hände ska rättsläkaren Isobel Thistlethwaite enligt nyhetssajten ha sagt:

"Flickan och hennes två syskon låg i badet med vattnet rinnande men ingen kontakt. Ett syskon efterfrågade en leksak. Mamman kom tillbaka och hon märkte att en annan leksak hade täppt till plugghålet. De två syskonen stod upp och flickan var på hennes sida, under vattnet."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00