Får man något arvode för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"?
Får man något arvode för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"? - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Får man betalt för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"?

Att uppfylla sina husdrömmar i SVT-programmet med samma namn är sällan en billig historia. Därför är det många tittare som undrar om de som medverkar får betalt för att ställa upp i "Husdrömmar"? Nyheter24 frågade SVT.


År efter år har tittarna fått följa ambitiösa och bjussiga deltagare som, med blod, svett och tårar, uppfyller sina husdrömmar på bästa sändningstid i SVT.

Under säsongerna som gått har "Husdrömmar" både berört och upprört – allra senast var det flera tittare som blev besvikna på innehållet i den tionde säsongen.

Tittarnas kritik mot SVT:s Husdrömmar: "Skitprogram"

Får man ersättning för att vara med i Husdrömmar?

Utöver viljestyrka och tid lägger deltagarna i programmet ner stora summor pengar på att förverkliga sina idéer och inte sällan spricker dessutom den budget de satt för sitt husbygge.

Många tittare har därför undrat om husbyggarna får någon ersättning för att filmteamet får följa deras minst sagt kostsamma resa mot ett drömboende. Men så är inte fallet.

"Eftersom vi enbart dokumenterar riktiga projekt i samförstånd med de personer vi följer utgår inget arvode för medverkan i programmet", skriver SVT i en skriftligt svar till Nyheter24. 

Läs alla våra nyheter om SVT:s Husdrömmar här.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!