"Husdrömmar" drar miljonpublik i SVT.
"Husdrömmar" drar miljonpublik i SVT. - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Tittarnas kritik mot SVT:s Husdrömmar: "Skitprogram"

"Husdrömmar" är inne på sin tionde säsong och det omåttligt populära SVT-programmet drar miljonpublik. Men alla tittare är inte helt nöjda med de senaste avsnitten.


SVT:s "Husdrömmar" fortsätter att tuffa på och den tionde säsongen inleddes med festligheter. Tillsammans med tidigare deltagare firade programledarna Anne Lundberg och Gert Wingårdh att programmet fyller tio år.

– Vilket gäng vi samlat!, sa Anne när festligheterna dragit igång.

En som saknades på festen var den tidigare programledaren Pernilla Månsson Colt. Men det fanns en anledning till det. Läs om varför Pernilla Månsson Colt inte var med på Husdrömmar-festen här.

Husdrömmar-tittarna: "Hoppas på bättring"

Under säsongens gång har programmet bjudit på flera unika projekt och personliga resor, vilka berört tittarna – inte minst när husbyggaren Ellen också berättade om sin transition. Här kan du mer om tittarnas hyllningar till Husdrömmar-Ellen.

Men alla tittare är inte helt nöjda med den gångna säsongen och i sociala medier, och då främst på Instagram, riktar flera kritik mot programmet:

"Jag älskar husdrömmar och har inte missat en enda avsnitt på många år men tycker dessvärre att det har blivit mindre fokus på själva bygget/renoveringen och mer på familjerna. Inget fel i sig men hade gärna sett tvärtom."

"Husdrömmar kanske behöver paus ett år för att komma i kapp och kunna komma tillbaka till sin rätt? Som så många andra säger är det lite trist att se halvfärdiga objekt och väldigt mycket personliga historier som utfyllnad i brist på renoveringen/bygget/huset."

Foto: Skärmavbild/Instagram/svthusdrommar

"Tråkigt med alla icke slutförda projekt. Denna säsongen har endast varit så. Inget som varit helt färdigt."

"Vill också se mer av bygget!! Som kök & badrum, har knappt sett ett badrum och vad dem valt för material/funktioner etc. Det är kul att följa familjen men de är 90 procent familj och 10 procent renovering/efterbilder."

"Vilket skitprogram det blivit."

"Som vanligt då, drar över 1 miljon, håller inte tidsplanen. Men för programledarna är allt ändå fantastiskt. Vet snart inte varför jag plågar mig varje vecka med att titta, hoppas väl på bättring."

Foto: Skärmavbild/Instagram/svthusdrommar

SVT:s svar på kritiken: "Människorna som bär på husdrömmar"

När Nyheter24 kontaktar SVT för en kommentar på kritiken svarar de följande i en skriftlig kommentar:

"Det är människorna som bär på husdrömmarna, så det är också dem vi följer i programmet och har alltid gjort. Hur mycket fokus det blir på själva bygget skiljer sig därför åt lite beroende på projekt, och de människor som driver byggprojekten. Med tanke på att vi inte heller råder över hur byggena håller sin tidsplan händer det också att några projekt inte riktigt blir helt färdiga, så som det varit tänkt."

"Just de senaste säsongerna har detta blivit mer märkbart då pandemin, Rysslands anfallskrig mot Ukraina och det ekonomiska läget påverkat båda leveranser och projektens ekonomi. Men oftast når våra medverkande i mål med förverkligandet av sin dröm, och lyckas flytta in i sina hus i alla fall, även om det därefter kan återstå flera år till av fortsatt byggande."

Läs alla våra nyheter om SVT:s Husdrömmar här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!