Onsdag 23 Jun
Stockholm

15 år för "gangstermordet"

Polisen har tidigare beskrivit mordet som ett "gangstermord".
Polisen har tidigare beskrivit mordet som ett "gangstermord". Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Tre män fälls för mordet på 19-åringen i Malmö i augusti i fjol.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mordet

Lördagen den 18 augusti får polisen ett larm om en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö. De kriminella gängen Black Cobra och Bandidos är inblandade och en person ska enligt vittnen ha skadats. Denna person ska dock ha haft på sig en skyddsväst och försvunnit från platsen med en bil innan polis hunnit fram.

Dagen efter avrättas en 19-årig man kallblodigt utanför ett gatukök mitt i centrala Malmö. Två av de tre männen som var tillsammans med 19-åringen ska ha kopplingar till de kriminella MC-gänget Outlaws.

MALMÖ. På fredagen kom domen mot männen som anklagats för att ligga bakom "gangstermordet" på 19-åringen i augusti i fjol. 

Alla tre döms till 15 års fängelse. 

Den fjärde mannen, som släpptes ur häktet redan för två veckor sedan, frias som väntat. 

Alla fyra män ingår i det kriminella nätverket K-falangen

Förnekar brott

Mordet inträffade den 19 augusti 2011 utanför ett gatukök. Enligt huvudvittnet ska de fyra åtalade männen ha kommit fram till det sällskap där mordoffret ingick och beordrat 19-åringen att följa med dem. När denne nekade öppnade männen eld. 

Enligt männen ska de aldrig ha befunnit sig vid gatuköket, ett förnekande som tingsrätten misstror, skriver Sydsvenskan

Tingsrätten beskriver dådet som "en ren avrättning" där gärningsmännen snabbt drog vapen och började skjuta efter att 19-åringen vägrat att följa med. I domen skriver man: "Beskjutningen och gärningen visar såväl hänsynslöshet som grymhet."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt