Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vakt misshandlade man - allt filmades

- 16/09/2012, 13:58 -
En övervakningskamera avslöjade hur en ordningsvakt misshandlade en man på centralstationen i Stockholm.

En övervakningskamera avslöjade hur en ordningsvakt misshandlade en man på centralstationen i Stockholm.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

En 31-årig man somnade på centralstationen. En ordningsvakt tyckte inte att han vaknade snabbt nog och misshandlade honom - framför en övervakningskamera.

STOCKHOLM. En 31-årig man hade varit ute och festat med en kompis. De missade sista tåget hem och bestämde sig för att vila på på en bänk på centralstationen i Stockholm. Då kom en ordningsvakt som skulle utrymma lokalerna.

När 31-åringen inte vaknade snabbt nog brottade ordningsvakten ned honom och slog honom flera gånger, rapporterar Aftonbladet.

Mannen fick då handfängsel på sig medan kompisen fördes ut. När 31-åringen sedan leds ut av en annan vakt kommer den första vakten tillbaka, tar sats och knäar 31-åringen hårt.

31-åringen får spendera natten hos polisen som säger till honom att det är han som varit våldsam. I alla fall enligt ordningsvakterna. Men en övervakningskamera som fanns på plats avslöjade något annat.

Ordningsvakten har nu dömts för misshandel till villkorlig dom, 120 timmars samhällstjänst och fick lämna sitt jobb. 31-åringen hade ont i två veckor efter händelsen och fick ett skadestånd på 11 200 kronor, rapporterar Aftonbladet.