Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är lokalvårdaren som gör det lilla extra för att glädja andra

- 16/10/2014, 15:39 -
Mekannet Bekele.

Mekannet Bekele.

Nyheter24:s Mohamed Touzari vill hylla mannen som räddar hans morgon, varje dag.

Det finns människor, och det finns människor.

På morgonen – när de allra flesta surt stirrar ner i mobilen och helst av allt önskar total avsaknad av andra människor finns det de som gör precis tvärtom. Som stannar upp, ler och säger "hej". Lokalvårdaren Mekannet Bekele, 47, är en av dem.

– Jag tycker om att sprida glädje, säger han.

Vi hälsar varje dag, utan att känna varandra

Jag och min kollega, Magda Omerspahić, går dagligen igenom Gallerian i centrala Stockholm när vi är på väg till jobbet. Mitt bland all stress och trängsel i storstadsmiljön är det alltid en speciell person som fångar vår uppmärksamhet.

Det är Mekannet. Han är alltid lika positiv. Varje morgon möts vi av ett glatt "hej!". 

Sprider glädje

Mekannet har jobbat som lokalvårdare i fjorton år, och just nu jobbar han i Gallerian precis vid Sergels torg i centrala Stockholm. Varje dag passerar hundratals människor honom och Mekannet hejar på varenda en.

I morse valde jag att stanna jag upp i stockholmsstressen för att prata lite med Mekannet och berätta hur mycket jag och Magda uppskattar hans glada humör.

– Jag älskar att träffa nya människor, säger han.

Hälsar du på okända?