Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2865
reaktioner idag

6-årig flicka försvunnen – polisen letar i naturreservat

Ett stort polispådrag söker efter den 6-åriga flickan som försvunnit vid naturreservatet Blacksås i Hudiksvalls kommun.

Polisen söker efter en flicka på sex år runt naturreservatet Blacksåsberget i Hudiksvall. Flickan har varit försvunnen sedan klockan 11.30 på söndagen, skriver polisen. 

Den sex-årig flickan försvann från sin familj när de var ute på vandring och gick upp på naturreservatet. Till en början var det två flickor som var försvunna, men den ena flickan är tillbaka. Polisen söker på platsen med både hundar och helikopter. Polisen har även begärt hjälp av fjällräddningen. 

– Hon var på väg upp till en utsiktsplats när hon försvann ur synhåll, berättar Joel Manner, RLC-befäl i Hudiksvall till Aftonbladet.

Det är också utmed vägen upp på berget och utsiktsplatsen som är polisens sista spår efter den försvunna flickan.

– Det är en mycket ogästvänlig terräng och vi har begärt hjälp från bland annat militären. Vi har tagit de resurser vi kan från regionen och så får vi se senare om vi måste uttöka stödet, vi har stort tålamod söker tills vi hittar flickan, säger Mikael Hedström presstalesman för polisen till SVT.

Även jägare från området har kallats in i sökandet då polisen rapporterar att det stött på björn, skriver polisen på sin webbplats och en uppgift som SVT rapporterar om. 

Med vid 20-tiden kunde sökarbetet fortsätta då de inkallade jägarna och deras sökhundar säkrat området utan att ha påträffat någon björn.

– Det finns inga spår efter björn i området de senaste tio timmarna, säger en av jägarna till Aftonbladet.

Vid 22-tiden åkte fem till sex polismotorcyklar ut för att leta i skogen och vid 23 sk föreningen Missing People samlas och hjälpa till i   sökandet.

– Alltid när en person är försvunnen får man ett fantastiskt engagemang från lokalbor och folk utifrån. Det gäller att det sköts strukturerat, säger Rickard Svedjesten, fjällräddare från Jämtland, till Aftonbladet

– Vi söker hela natten, eller så länge ni orkar, säger Rickard Svedjesten. 

Vädret har blivit allt sämre under eftermiddagen och kvällen, samt att det varit regnigt och runt 15 grader. Samtidigt uppger Mikael Hedström att flickan bara har shorts och linne på sig. Joel Manner på polisens regionledningscentral säger att inget tyder på att något brott ligger bakom försvinnandet.

Artikeln uppdateras.