Marcus Danielsson är tillbaka i träning
Efter hjärnskakningen har Marcus Danielsson nu kunnat träna för fullt med laget. - Foto: TT / Hannes Lännerholm

Marcus Danielson: "Känns bra nu – har tränat för fullt i 3-4 dagar"

Djurgårdskaptenen Marcus Danielson börjar närma sig spel efter den hjärnskakning han ådrog sig i mötet med Norrköping. "Jag har vilat så mycket som det går", säger han i en intervju med Nyheter24.


Det var i matchen mellan Djurgården och Norrköping i Stockholm den 25:e april som mittbacken Marcus Danielson fick en otäck smäll och tvingades bryta matchen. Det konstaterades vara en hjärnskakning och lagkaptenen har sedan dess varit borta från spel.

Nyheter24 träffade Danielson under tisdagens träning vid Kaknäs. Lagkaptenen berättade att han att efter mycket vila äntligen kunnat träna för fullt de senaste tre, fyra dagarna. 

– Jag har vilat så mycket som det går för att få optimala förutsättningar och komma tillbaka så fort som möjligt. Jag kanske inte har haft de roligaste dagarna senaste veckan men nu känns det bra igen. Jag har kunnat träna tre, fyra dagar för fullt nu, berättade han för Nyheter24. 

Missade två vårderbyn

Mittbacken missade båda vårens derbyn efter hjärnskakningen. Två derbyn som Djurgården förlorat i hans frånvaro.

Efter hjärnskakningen har lagkapten Danielson missat både derbyt mot Hammarby och AIK. Bildkälla: TT

– Derbyn har man sett fram emot länge men det fanns ingen möjlighet att spela någon av dem. Då får man sitta vid sidan och kolla på. Så det är klart att det är jobbigt att missa, säger han.

Trots att Danielson inte kunde spela derbyt mot AIK ser han det som ett steg framåt jämfört med hur det såg ut matcherna mot Hammarby och Helsingborg. 

– Även om vi inte är nöjda med prestationen mot AIK så fanns det delar i spelet som var bättre än tidigare. Det gäller att fortsätta med det och bli vassare i de båda straffområdena, säger lagkaptenen och fortsätter:  

– Visst vi har haft en tuff period med sämre resultat. Men det passar perfekt att det kommer en match direkt efter AIK-matchen.

Matchen mellan Falkenberg och Djurgården spelas ikväll klockan 19:00, i truppen finns mittbacken Marcus Danielson.

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.