Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

slutar du bita naglarna – knepen som verkligen fungerar

- 26/09/2019, 17:35

Att bita på naglarna är en ovana som många har och den kan tyvärr vara riktigt svår att släppa. Som tur är finns det några knep som är kända för att sätta stopp för bitandet!

Om du biter på naglarna är du bekant med kampen – man vill sluta men ändå är det så lätt att fortsätta. Resultatet blir ofta irriterade nagelbanden och en look som du kanske inte helt är ute efter.

Men oroa dig inte! Det finns flera knep som kan hjälpa till med att bryta ovanan. Bland annat: 

Klippa naglarna kort

Det kanske låter bakvänt, men något som faktiskt kan hjälpa är att klippa naglarna kort. Då finns det inte längre en nagel att bita på – vilket ju löser huvudproblemet. Om du har korta naglar i några veckor kan det vara tillräckligt för att bryta vanan.

Bita på naglarna
Bildkälla: Shutterstock

Gör en manikyr 

Man kan också välja att gå motsatt väg – att fixa till naglarna ordentligt. Om du har riktigt fina naglar, som också har kostat en slant, är du troligtvis mindre benägen att förstöra dem. Att du blir fin är bara en bonus!

Få naglarna att smaka äckligt 

Sist men inte minst – om något smakar äckligt vill du troligtvis inte ha det i munnen. Ett knep för att sluta bita på naglarna är då helt enkelt att få dem att smaka illa. Produkter för det här finns bland annat att köpa på apotek för en inte alltför stor slant. 

Visste du att... 

...Nagelbitande kan vara ärftligt? Ja, det är sant. Forskning visar att vissa personer verkar ha en nedärvd tendens till att bita på naglarna. 

Andra vanliga orsaker till ovanan är ångest och stress, känslor som man kan uppleva mildras av bitandet, skriver den vetenskapliga hemsidan The TLC Foundation.

Läs även: Vanliga parfym-missen: Så får du doften att hålla längre

Biter du på naglarna?