Tio klassiska julfimer
Tio klassiska filmer att se under jul. - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Här är 10 klassiska filmer att se under jul

Dags att komma in i julstämning, och vad är inte bättre än klassiska julfilmer? Värm glöggen och lussekatten, kryp upp i soffan och gör en tillbakablick till alla underbara klassiska filmer.


1. Love Actually

2003 (7.6 IMDb)

Klassiskt romantiskt komedi som handlar om ett gift par och flera andra som kämpar på med kärleksförhållanden i London. En film som många säkert redan sett. Passar perfekt för den som vill få in den rätta julkänslan! 

Här kan du streama: Netflix, SF Anytime

Bildkälla: Evan Agostini // TT

2. Ensam hemma

1990 (7.6 IMDb)

Filmen som väcker barndomsminnen hos många. Den klassiska filmen handlar om den åttaårige Kevin som blir kvarglömd hemma. Då blir han tvungen att använda sina fantasifulla idéer för att hindra tjuvarna att göra inbrott. Den lille skådisen på filmen är ingen mindre än Macaulay Culkin.

Här kan du streama: Viaplay, Disney Plus 

Bildkälla: Jordan Strauss // TT

3. The Holiday 

2006 (6.9 IMDb)

Vem vill inte komma bort från vardagen ibland? Efter jobbiga uppbrott med sina pojkvänner väljer två kvinnor att byta hem med varandra över julhelgen. Filmen är fylld med massor av skratt och romantik!

Här kan du streama: Netflix, Amazon Prime Video, SF Anytime

Bildkälla: Shutterstock

4. Fanny och Alexander 

1982 (8.1 IMDb)

Filmen är perfekt för den som vill kolla på en riktigt lång film. Ingmar Bergmans klassiker handlar om den rika familjen Ekdahl, och den äldste sonens två barn, Fanny och Alexander. Barnen får uppleva både sorg och glädje samt en diktatorisk styvfar.

Här kan du streama: SF Anytime, Cmore 


Bildkälla: Mark Earthy // TT

5. Tomten är far till alla barnen 

2000 (6.8 IMDb)

Julfirandet går snett när Sara bjuder hem alla sina före detta män, tillsammans med sina respektive och deras barn. En hel del känslor och hemligheter kommer till tals. En spännande och riktigt rolig film!

Här kan du streama: Cmore, Viaplay, SF anytime 

Bildkälla: Janerik Henriksson // TT

6. Elf    

2003 (6.9 IMDb)

Skratt kan utlovas på denna film med Will Ferrell i huvudrollen. Han blir uppfostrad av tomtenissar på Nordpolen och upptäcker att han är adopterad. Då går han på jakt efter sin biologiska familj i New York. 

Här kan du streama: HBO Max, SF Anytime

Bildkälla: Shutterstock

7. Julfritt

2004 (5.3 IMDb) 

Klassisk julkomedi film med en hel del julhets! Ett medelålders par som tänkt hoppa över julfirandet för i år, då dottern inte kommer över till jul. Dock blir det en snabb förändring när hon ändrar sina planer och kaoset bryter ut för paret. 

Här kan du streama: Viaplay, iTunes

Bildkälla: Shutterstock

8. Die Hard    

1988 (8.2 IMDb

Denna filmen är perfekt för dig som älskar spänning och action! Det handlar om när polisen John McClanes julfest blir attackerad av en grupp tyska terrorister. En gammal klassiker som du inte får missa att se under jul!

Här kan du streama: Viaplay, Disney Plus

Går på TV: 23:e december 21:00 på TV6

Bildkälla: Shutterstock

10. The Nightmare Before Christmas   

1993 (8.0 IMDb)

Ålder spelar ingen roll, denna film är en riktig klassiker! Kungen av Halloween Town, Jack Skellington, kidnappar jultomten och planerar att ge skrämmande julklappar till alla barn.

Här kan du streama: Viaplay, Disney Plus 

Bildkälla: Shutterstock

Bonus: Livet är underbart    

1946 (8.6 IMDb

Glädje och sorg fyller denna klassiska film. Filmen handlar om George Baileys liv som inte går så bra för stunden och tänker hoppa i floden. Dock vänder det snabbt när en ängel räddar honom. 

Här kan du streama: SF Anytime, iTunes, Prime Video, Google Play


Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00