Billie Eilish.
Billie Eilish. - Foto: Bildkälla: John Locher/TT.

Billie Eilish om kroppshatet: "Internet hatar kvinnor"

Billie Eilish är en av värdens mest älskade artister med miljontals fans världen över. Men faktum är att hon har tampats med självhat och ätstörningar.


Billie Eilish är bara 19 år men är redan en av världens mest berömda artister. Hon har 75 miljoner följare på Instagram och förra året vann hon hela fem Grammys. 

Billie är känd för att våga vara sig själv, med hennes unika klädstil och musik. Men nu berättar 19-åringen i en intervju med Vanity Fair att hon har gått igenom tuffa tider. 

– Jag svalt mig själv. Jag kommer ihåg att jag tog ett piller som skulle få mig att gå ner i vikt och det fick mig bara att väta i sängen – när jag var 12. Det är bara galet, berättar hon för tidningen. 

Förra året vann Billie Eilish fem Grammys. Bildkälla: Chris Pizzello/TT.

Paparazzibilder spreds på internet

I höstas blev Billie fotad av paparazzis när hon gick från sin bil till hennes bror Finneas hus. Stjärnan hade på sig ett linne och ett par shorts – vilket fick hela internet att reagera. 

Människor började kommentera Billies kropp på sociala medier och hon fick till och med ta emot hat. Något som oroade hennes omgivning. 

 – Anledningen till att jag brukade skära mig själv var pågrund av min kropp. Om jag ska vara helt ärlig, så började jag ha på mig stora kläder på grund av min kropp, berättar Billie till Vanity Fair. 

"Internet hatar kvinnor"

Billie berättar att hon är glad att de händelsen skedde nu och inte för tre år sedan, då hon hade "en fruktansvärd relation till sin kropp". 

– Jag trodde jag var den enda som behövde hantera mitt kroppshat, men jag antar att internet också hatar min kropp. Så det är toppen, säger hon till Vanity Fair och fortsätter:  

– Internet hatar kvinnor. 

Bildkälla: Chris Pizzello/TT.

Fortsätter kämpa för kroppspotisivism 

Men Billie låter sig inte tystas av hatare. Istället fortsätter hon att kämpa för kroppspositivitet och allas rätt till att vara sig själv. 

Stjärnan inledde sin första konsert av hennes världsturné 2020 med en video där hon tar av sig sina kläder samtidigt som hon pratar om hur människor kommer döma henne oavsett vad hon gör. 

– Är mitt värde endast baserat på din uppfattning av mig? Eller är din åsikt inte mitt ansvar?, säger hon i videon.

Bildkälla: John Locher/TT.

Mår du dåligt? Hit kan du vända dig

Om du eller någon du känner mår dåligt så är det viktigt att veta att det finns hjälp att få – och att du inte är ensam. Om du är ung så kan du prata med en vuxen eller kontakta ungdomsmottagningen eller BUP

Du kan oavsett ålder kontakta din vårdcentral eller ringa föreningen Frisk & Fris stödtelefon

Här kan du läsa mer om hur du kan få hjälp med en ätstörning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00