Vladimir Putins 31 år yngre flickvän
Vladimir Putin, 69, och flickvännen Alina Kabaeva, 38. - Foto: Sergey Guneev/AP/TT Vincent Yu/AP/TT

Putins flickvän: "Rysslands smidigaste kvinna"

Det finns lite som allmänheten vet om Vladimir Putins privatliv. Men under åren har några saker om presidentens familjeliv sipprat ut.


Rysslands president Vladimir Putin, 69, har länge försökt förmedla en bild av sig själv som en macho-man och det är lite allmänheten vet om hans privatliv. 

Vladimir Putin har två döttrar med sin första fru

Under tre decennier var Putin gift med sin första fru Lyudmila Shkrebneva. Paret skildes år 2013, men fick under sitt äktenskap två barn, döttrarna Maria och Katerina. Maria föddes i Leningrad år 1985 och Katerina i Dresden året därpå, det var under tiden Putin arbetade som KGB-agent, skriver Business Insider.

Båda döttrarna gick på universitet i Moskva under falsk identitet, och har hållit sig relativ långt bort från rampljuset. Katerina är i dag gift med en av Putin närmaste vänners son, den ryske miljardären Kirill Shamalov.

Alina Kabaeva är Putins 31 år yngre flickvän

Sedan skilsmässan från sin första fru har den ryske presidenten träffat en ny kvinna, den 31 år yngre rytmiska dansaren Alina Kabaeva, 38. Flickvännen, som kallats för "Rysslands smidigaste kvinna" har vunnit två medaljer i Olympiska spelen. När exakt som paret träffades är okänt och båda två är förtegna om sina privatliv. Efter att en rysk tidning skrivit om parets romans lades den ned, skriver Expressen

Den ryske presidenten ryktas vara ihop med den 31 år yngre akrobatiska dansaren Alina Kabaeva Foto: Itar Tass/AP/TT

Rykten om fler barn

Kabaeva blev allt mindre synlig i medierna efter att rykten om en romans med presidenten började spridas. Men 2019 kom uppgifter om att hon fött tvillingar, skriver tidningen The Mirror. Men hon förnekar att hon fått några barn.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00