Stockholm

Alexander Skarsgård

Internationella skådespelaren och superstjärnan Alexander Skarsgård föddes 25 augusti 1976 i Vällingby utanför Stockholm. 

Efternamnet skvallrar om att han kommer från en familj fullspäckad av kända skådespelare. Alexander är son till skådisen Stellan Skarsgård och My Skarsgård som är läkare. Han är äldst av totalt sex helsyskon och dessutom har han två halvsyskon. I dagsläget är även hans yngre bröder Gustav, Bill och Valter Skarsgård etablerade skådespelare, till viss del internationellt.

Alexander fick sin första filmroll som sjuåring, då han spelade Kalle Nubb i Åke och hans värld. 1989 spelade han huvudrollen i Hunden som log och blev med andra ord känd redan som 13-åring, vilket han inte alls kände sig bekväm med och la därför skådespelandet på hyllan under resten av tonårstiden. 

Som 19-åring gjorde han lumpen i Stockholms skärgård och 1996 lämnade han Sverige för att plugga på Leeds Beckett University i England i ett halvår. Men i efterhand har han erkänt att det inte blev så mycket pluggande, däremot en hel del festande. 

1997 kände han sig redo att ge sig på skådespelandet så smått igen och gick en teaterkurs på Marymount Manhattan College i New York. Ett halvår senare återvände han till Stockholm och var betydligt mer pepp på att verkligen satsa på en skådespelarkarriär. 2001 fick han rollen som Meekus i den amerikanska filmen Zoolander och 2003 fick han en Guldbaggenominering för bästa manliga biroll, för sin insats i svenska filmen Hundtricket. Hela fem gånger röstades han fram till Sveriges sexigaste man under den här tiden, när karriären drog igång. 

2004 flyttade Alexander Skarsgård till Los Angeles, men gjorde en del jobb även i Sverige. Det stora genombrottet kom i rollen som Sergeant Brad "Iceman" Colbert i HBO:s miniserie Generation Kill. Sedan dess har han gjort oförglömliga rollprestationer som den 1000-åriga vampyren Eric Northman i True Blood och även medverkat i filmer som Lars von Triers Melancholia, Straw Dogs, Battleship, What Maisie Knew, Disconnect. 

2016 swoonade hela världen över Skarsgårds galet deffade bringa, när han svingade runt i lianer som huvudrollsinnehavaren i filmen Tarzan. Nu senast har han dykt upp i TV-serien Big Little Lies. Dessutom har Alexander medverkat i Lady GaGas musikvideo "Paparazzi" från 2009.

När det kommer till privatlivet så har Skarsgård dejtat en rad kända och okända tjejer under åren. Sedan 2015 är han tillsammans med den brittiska modellen och modejournalisten Alexa Chung. Han är också en välkänd fotbollssupporter för Hammarby IF och har flera gånger bidragit till "Bajen Aid" med signerade saker för att dra in pengar till klubben.Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.