1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
- Foto: Joel Rhodin

"Köpenhamnstjejerna klär sig sexigare än tjejerna i Stockholm"

Syskontrion som står bakom det hypade märket Minimarket har precis kommit hem från Modeveckan i Köpenhamn. Nu delar de med sig av sina bästa tips och tankar om Danmarks huvudstad till Nyheter24.


Vad gör Köpenhamn till en bra modestad?

- Köpenhamnare känns väldigt modiga och unika när det kommer till kläder.

Hur kommer det sig tror ni?

- Enligt undersökningar är ju danskarna världens lyckligaste folk. Kankse är det därför, de är mer orädda.

Vilka butiker får man inte missa?

- Vi brukar gå till Wood Wood och Henrik Vibskov. Vi gillar även Times Up Vintage där de har väldigt fina saker för lite högre priser. Missa inte heller den fantastiskt inspirerande matbutiken som finns på nedervåningen av Magasin på Kungens Nytorv.

Hur skiljer sig Stockholm och Köpenhamn modemässigt?

Tjejer klär sig mer induviduellt i Köpenhamn än i Stockholm. Även sexigare än svenska tjejer. I samma tjejgäng finns flera stilar till skillnad från Stockholm där man ofta klär sig likadant som dem man umgås med.

Efter en hel dag med shopping i Köpenhamn, var går ni och äter? 

- Vi går gärna till FiskebynFlaesketorvet om vi är ett stort sällskap. Om vi är ett mindre sällskap som är sugna på en riktigt god trerätters middag för ett bra pris går vi till Le trois Cochons på Vaernedamsvej 10.

Och var intar ni drinkarna efter maten?

- Har man stått på en mässa eller haft möten en hel dag kan det vara skönt att gå till något riktigt opretantiöst ställe. Barer där man kan ta av sig skorna och ta en cigg är Spunk Bar på Istedgade eller Bastholm Vinstue på Danavej 40.

Hur skiljer sig modeveckan i Stockholm jämfört med Köpenhamn?

I Köpenhamn känns modeveckan mer folklig än i Sverige vilket vi gillar. Alla i stan vet när modeveckan är. Det sitter storbildskärmar över hela stan som visar visningar dygnet runt. Även i dagstidningarna är det väldigt bra reportage från visningarna föregående dag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!