Måndag 10 Maj
Stockholm

Vågar du bo på USA:s läskigaste hotell?

Lampor som helt plötsligt släcks och bankande i väggar - vågar du bo på USAs spökhotell?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är man ute efter en otäck semester - ska man kolla in USA:s läskigaste hotell för en vistelse.

The Stanley är ett gigantiskt hotell i Colorado. Det var här - i rum 217 Stephen King fick inspirationen till klassikern The Shining. Delar av hotellet syns även i filmatiseringen som Stanley Kubrick gjorde 1980.

Hotellet är idag känt för att anordna spa och bröllop men man kan även få guidade turer för de som vill veta mer om hotellets spökhistoria och The Shining.

År 1892 checkar en kvinna vid namn Kate Morgan in på Hotell Del Coronado i Kalifornien. Det är thanksgiving och Kate väntar på att hennes man ska komma till hotellet. Han kommer aldrig fram och Kate dör mystiskt på trappan till hotellet där hon väntat.

Än i dag säger personalen och gäster att de ser en kvinna i svart nattlinne vandra omkring vilsen på hotellet.

The Heathman Hotel händer alltid skumma saker i rummen som slutar på 03. Bäddade sängar som någon helt plötsligt legat i, utdragna stolar och dörrar som står öppna är alla händelser som gästerna upplevt.

Brutal punkdöd

Den tolfte oktober 1978 får receptionen på Chelsea hotel i New York ett anonymt telefonsamtal att personalen borde undersöka rum nummer 100.

I det hotellrummet befinner sig Sid Vicious, från punkbandet Six Pistols kraftigt drogpåverkad. I badrummet ligger hans flickvän Nancy Spungen knivhuggen, nerblodad och död.

Sid säger att han antagligen dödat sin flickvän och dör senare själv av en överdos. Nancys död är fortfarande ett mysterium - enligt ryktena tror man att paret försökte begå självmord tillsammans.

Enligt vissa gäster känns Sid och Nancy närvarande på hotellet och speciellt i rum 100 - om det är ett önsketänkande för punkbeundrare eller om det verkligen stämmer får man bara reda på genom en övernattning.

Än i dag kan man bo på Chelsea hotel och om man har tur, eller otur beroende på hur man ser det - få checka in på rum 100.

Personalen på The Crescent Hotel i Arkansas kallar hotellet för "the most haunted hotel in USA". Byggnaden uppfördes 1886 och har agerat både skola och sjukhus innan det blev hotell.

Hela hotellet sägs ha besök från andra sidan men det är rum 218 som är mest känt.

En pojke vid namn Michael ska ha trillat ner från taket där rum 218 ligger idag. Bankande i väggar och lampor som tänds och släcks hör till vardagen. Förutom konstigheterna i rum 218 sägs det att underliga saker även händer i matsalen och receptionen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela