Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag är uppväxt på en lyxkryssare"

- 01/11/2010, 16:16 -
1 av 7

Karin Bylund

2 av 7

Karin Bylund

3 av 7

Karin Bylund

4 av 7

Karin Bylund

5 av 7

Karin Bylund

6 av 7

Karin Bylund

7 av 7

Karin Bylund

Modettes redaktionschef Karin Bylund är uppväxt på en lyxkryssare. Hon berättar för Resor om sitt bästa modeminne från en resa, hur man bäst packar och om åren på havet.

Var reste du senast?

- Sist jag reste var till Cannes i Frankrike där en av mina bästa vänner bor.

Har du något drömresemål?

- Jag vet inte, men det känns som om jag har varit överallt förutom i Asien. Därför säger jag någonstans i Asien.

Vilket är ditt bästa modeminne från en resa?

- Upptäckten av Primark i London. Blev nästan euforisk och plöjde runt bland alla klädhögar och människor när jag var där. Annars brukar jag inte fokusera.

Vilken stad är den ultimata shoppingstaden enligt dig?

- Den ultimata shoppingstaden stavas New York. Det som inte finns där är nog inte värt att ha.

Om du bara fick handla i en butik i hela världen i resten av ditt liv, vilken butik väljer du?

- Topshop på 478 Brodway i Soho, New York. Då skulle livet bli rätt bra.

Skulle du vilja gå en modeinriktad utbildning någon annanstans än i Sverige?

- Jag skulle inte tacka nej till en modeutbildning, men det är inget jag går runt och drömmer om. Jag skaffar mig hellre kunskap genom erfarenhet.

Har du rest mycket i ditt liv?

- Sedan jag var tio år har min pappa arbetat som skeppsläkare på diverse lykryssningsfartyg inom rederiet Royal Caribbean International. Det har för min del inneburit att två till tre månader om året har spenderats till sjöss. Från att jag var tio och ungefär elva år befann jag mig på havet.

Vilka platser besökte du?

- Båtarna kryssade till alla möjliga ställen. Från tropiska privatöar i Karibien och Cozumel i Mexiko till kyliga Nordfjordeid i Norge och eländiga kuststäder i Ryssland. Jag spenderade mina dagar med att äta donuts tillsammans med fetlagda amerikanare, spela kort och räkna hamnråttor. Jag levde i en drömvärld.

Vilken är den moderiktigaste staden att resa till just nu?

- Tyvärr lite förutsägbart, men Milano sitter fortfarande på den tronen. Paris, New York, London och Shanghai strax därefter. Några växande rookies är Stockholm och Warszawa.

Var hittar man de snyggast klädda människorna i världen?

- Stockholm! Blir så trött på folk som kallar svenskarnas klädstil för trist och lagom. Måste man se ut som en pajas för att inte vara mellanmjölk?

Hur packar man inför en utlandsresa för bästa sätt?

- Packa lätt, oavsett vilken destination som står på kalendern. En resa till en storstad innebär ju säkerligen en hel del shopping. Då krävs det gott om plats i din resväska. En resa till solen kräver inte heller mycket packning. En bikini och några klänningar räcker gott och väl.

Du vinner en resa till Thailand för hela ditt jobb. Du måste välja mellan att åka själv eller att dina arbetskamrater får åka men du får stanna. Vad väljer du?

- Inget snack om saken, jag skickar ner gänget. Då kan jag stanna hemma i Stockholm, vara allmänt duktig, inte ha någon ångest och sedan redo att ta del av allt skvaller när de kommer tillbaka.