1 av 2
2 av 2

Tips: Här ska du fira halloween

Resor guidar dig till världens läskigaste platser att fira halloween på.


Skräckhelgen Halloween är en gammal tradition som har sitt ursprung i Irland och Skottland men som mest är känd som en amerikansk högtid.

Numera firar man Halloween världen över. Resor tipsar om de mest otäcka platserna.

I USA kryllar det av läskiga ställen att fira på. Universal Studios i Florida kan du skrämma upp dig själv med besök på skräckshower och i hemsökta hus. Nytt för i år är även en Harry Pottervärld med åkattraktioner, restauranger och affärer i trollkarlsstil.

I Utah kan du gå den berömda spökvandringen i staden Park City. En vandring på en timme leder dig på en väg genom staden där du både får se spöket Lizzy som blev skjuten av sin make och de gamla gruvarbetarna som fortfarande kan ses på deras favoritbar.

Befinner du dig istället på västkusten ska du passa på att gå Market Ghost Tour i Seattle. Du får bland annat besöka stadens första bårhus och en förfallen kyrkogård där det sägs spöka rejält.

Vampyrer, hemsökta hus och Jack the Ripper

I Vampyrernas land Transylvanien finns de riktiga spökvandringarna som varar flera dagar. Du startar i Bukarest hos The Transylvanian Society of Dracula och avslutar med en övernattning på Castle Dracula.

Staden York i Storbritannien erbjuder en titt i det hemsökta huset Treasurer's house där över 140 spöken sägs smyga runt. Gå turen i valvet för att höra allt om historian kring huset och alla dess våldnader.

I London finns Whitechapel som var världens mest kriminella plats förr i tiden. Här härjade mördaren Jack the ripper en gång i tiden. Vill du uppleva skräcken själv så finns en Jack the Ripper-vandring där du får besöka alla fyra mordplatser tillsammans med en expert.

Världens största häxmuseum hittar du i sydvästra delen av London i Cornwall. Här finns många magiska redskap och häxrelaterade samlingar att kolla på.

Men deppa inte om du stannar i Sverige över Halloween. I huvudstaden hålls Stockholm Ghost Walk, en spökvandring genom gamla stan där du får höra legender om hemsökta platser, spöken och mord.

Av: Agnes Roos

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!