Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är populäraste sportlovsresorna

- 19/01/2011, 11:55 -
1 av 4

ELVIRA URQUIJO/AP/Scanpix

2 av 4

ADEL HANA/AP/Scanpix

3 av 4

ROMEO GACAD/AP/Scanpix

4 av 4

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Klassikern står sig stark när svensken lämnar landet.

Sportlov förknippas i många fall med skidåkning och resor till fjällen. Men när svenskarna väljer är vintersport fortfarande underordnat sol och bad. Det visar en ny sammanställning som Resia genomfört.

- Kanarieöarna står sig som det mest bokade resmålet år efter år, säger Bo Jakobsson. Thailand är också populärt och Egypten har klättrat stadigt uppåt på listan. Den destination som har ökat mest procentuellt sett i år är Cancún, även om det fortfarande rör sig om betydligt mindre volymer än de övriga resmålen, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia, i ett pressmeddelande.

Toppresemålen när Resia sammanställer sina bokningar för sportlovsresorna är i tur och ordning Gran Canaria, Phuket, Hurghada, Teneriffa och Krabi.

Men även om solen är överlägset mest prioriterad när svenskarna reser på sportlovet vill många också fortfarande åka utför och vintersporta.

- Fjällen och Alperna är alltid bra bokat kring sportlovet. Det gäller även i år, trots att vi har haft två bistra vintrar i rad. Mest bokat hos oss för årets sportlov är Sälen, Trysil och österrikiska Alperna, säger Bo Jakobsson i ett pressmeddelande.