1 av 4
- Foto: ELVIRA URQUIJO/AP/Scanpix
2 av 4
- Foto: ADEL HANA/AP/Scanpix
3 av 4
- Foto: ROMEO GACAD/AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Här är populäraste sportlovsresorna

Klassikern står sig stark när svensken lämnar landet.


Sportlov förknippas i många fall med skidåkning och resor till fjällen. Men när svenskarna väljer är vintersport fortfarande underordnat sol och bad. Det visar en ny sammanställning som Resia genomfört.

- Kanarieöarna står sig som det mest bokade resmålet år efter år, säger Bo Jakobsson. Thailand är också populärt och Egypten har klättrat stadigt uppåt på listan. Den destination som har ökat mest procentuellt sett i år är Cancún, även om det fortfarande rör sig om betydligt mindre volymer än de övriga resmålen, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia, i ett pressmeddelande.

Toppresemålen när Resia sammanställer sina bokningar för sportlovsresorna är i tur och ordning Gran Canaria, Phuket, Hurghada, Teneriffa och Krabi.

Men även om solen är överlägset mest prioriterad när svenskarna reser på sportlovet vill många också fortfarande åka utför och vintersporta.

- Fjällen och Alperna är alltid bra bokat kring sportlovet. Det gäller även i år, trots att vi har haft två bistra vintrar i rad. Mest bokat hos oss för årets sportlov är Sälen, Trysil och österrikiska Alperna, säger Bo Jakobsson i ett pressmeddelande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.