Den störste spelaren i Liverpoolfansens hjärtan är lagkaptenen Steven Gerrard.
1 av 3
Den störste spelaren i Liverpoolfansens hjärtan är lagkaptenen Steven Gerrard. - Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
Här är den klassiska arenan Anfield.
2 av 3
Här är den klassiska arenan Anfield. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
NESV, med John W Henry i spetsen, ska föra "The Reds" tillbaka till toppen.
3 av 3
NESV, med John W Henry i spetsen, ska föra "The Reds" tillbaka till toppen. - Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX

Se stormatchen på plats - allt du behöver veta

I mars är det dags för stormatchen mellan Liverpool och Manchester United. Nyheter24 ger er allt ni behöver veta för ta er till matchen.


Anfield:

Anfield byggdes 1884 och har sedan 1892 varit arenan som Liverpool FC spelar sina matcher på. Det är ofta en fantastisk stämning på plats och The Kop, där hemmafansen håller till, är den mest kända sektionen på hela arenan.

Det namnet kommer från Spion Kop i Sydafrika där flera soldater från staden Liverpool stupade i andra boerkriget.

Mot just ärkerivalerna Manchester United är det oftast bäst stämning på hela säsongen. Det är matchen som inget av lagen vill förlora.

LIVERPOOL. Den 6:e mars är det dags för ett av England mest klassiska möten. På ett utsålt och kokade Anfield tar Liverpool emot ärkerivalerna Manchester United. Matchen är en av de hetaste som man kan titta på i Europa.

För att få biljetter till stormatchen rekommenderas det att man vänder sig till en resebyrå. Man ska inte gå till svarta börsen då man riskerar att bli lurad - något man inte vill upptäcka när man står utanför arenan.

Så laddar man upp

Ett par timmar innan matchen börjar samlas de flesta supportrarna på Liverpool-spelaren Jamie Carraghers restaurang, Cafe Sports England, som ligger mitt i stan. För att vara säker på att man kommer in kan man boka ett bord här.

När det är någon timme kvar till match tar man antingen bussen eller en taxi ut till det klassiska haket The Albert, som ligger precis utanför Anfield, där alla "The Reds"-fans samlas. Det gäller att vara här i god tid och vara beredd på att vänta då det nästan alltid är fullt.

För Manchester United-fansen kan The Arkles vara en bra idé att gå till. Det är oftast där som alla bortafans hänger innan matchen börjar.

Gå in på arenan och njut av stämningen

När klockan börjar närma sig avspark är det läge att ge sig in på arenan för att känna på stämningen och börja sjunga fram sitt lag till en eventuell trepoängare mot ärkerivalen - något som alla fans hoppas på.

Den speciella sången You'll never walk alone sjungs bäst när Manchester United är på besök

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!