Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Top fem: Romantiska resmål

Nobu
1 av 7

Nobu

Faksimil Noburestaurants.com

Är detta vad som kallas Happy ending?
2 av 7

Är detta vad som kallas Happy ending?

All Over Press

Southern Ocean Lodge
3 av 7

Southern Ocean Lodge

Southernoceanlodge.com

Utsikt från Southern Ocean Lodge
4 av 7

Utsikt från Southern Ocean Lodge

Southernoceanlodge.com

Havet nedanför Southern Ocean Lodge
5 av 7

Havet nedanför Southern Ocean Lodge

Southernoceanlodge.com

Älska på stranden i Grekland
6 av 7

Älska på stranden i Grekland

Sxc.hu

Fria i solnedgången
7 av 7

Fria i solnedgången

Sxc.hu

Arkiv | 05/02/2011 15:28

Med alla hjärtans dag runt knuten har vi sammanställt en lista i romantikens tecken, över de resmål och platser du bara inte får missa.

Den ultimata restaurangen för en första dejt: Nobu Berkeley, England

Med lika fenomenalt god (och dyr) japansk-peruansk mat som övriga restauranger i kedjan, vilken sträcker sig från L.A till Tokyo upplevs atmosfären på Nobu Berkeley, som både yngre och fräschare.

I den nedre baren samlas middagsgästerna, där drinkar serveras av de vackraste av kvinnor och en trappa upp finns sittplatser för 200 personer, ett separat hibachibord samt en sushibar.

Att kändisar från alla världens hörn gärna firar diverse högtidsdagar på Nobu bör få de flesta att vilja göra det samma. Stället är coolt och omtalat, om inte annat.

Det mest romantiska hotellet: Southern Ocean Lodge, Australien

Kangaroo Island, även kallad Australiens Galapagos, erbjuds en orörd natur och genuin lyx.

Hotellet, placerat ovanför Hanson Bay och nästan svävandes på toppen av en klippa, ger rummen en magisk utsikt.

De 21 sviterna har alla glasväggar, en egen terass och designdetaljer som sandblåsta kalkstensgolv och återanvända gummiträdväggar, allt för att ge en enormt exklusiv känsla.

Njut av färsk fisk och skaldjur och unna er avkopplande behandlingar på hotellets spa. Har ni dessutom en stor portion tur, får ni se delfinerna leka i havet nedanför medan ni tar er en sängfösare på balkongen.

Den bästa platsen att fria på: Solnedgången vid templet i Phnom Bakheng, Kambodja

Låt en elefant bära er uppför den branta backen, hitta en lugn och stillsam plats, sätt er tillrätta och då solen går ned över det 1 100 år gamla templet ställer du frågan och ett ja är nästintill garanterat.

Den sexigaste stranden att älska på: Poles Bay, Grekland

Glöm Greklands mer populära öar och ge er i stället, med en kort båtresa från Aten av till ön Kea. Ön finns sällan med på de viktigaste färjelinjerna och ytterst få vet om att den ens existerar.

Väl framme tar ni en romantisk promenad på ett par timmar och hamnar slutligen vid Poles Bay, där de två stränderna omges av ett klippigt landskap och antika ruiner.

Här kan ni ostört älska med varandra som de grekiska gudar ni är.

Det syndigaste resmålet: Pattaya, Thailand

Bordeller, gogo-barer och massage med "happy endings".

Kabaréer med transsexuella och ping-ponguppträdanden. Behöver vi fortsätta? Nej, sex är aktivitet nummer ett här, kort och gott.