Dagens tankenöt.

starrider

Tyra och StarRider har ett erbjudande idag där du kan köpa ett täcke och ett schabrak för runt 50% av ordinarie pris och jag tycker de är skitläckra.

Men..
Under många år har den svenska flaggan ”tagits över” av national socialister och kommit att symbolisera främlingsfientlighet, rasism och våldsamheter.
Jag vet inget annat lands flagga som dragits i smutsen som den svenska flaggan.
Enbart när det gäller sportevenemang och Eurovision Song Contest så är det accepterat att klä sig i den svenska flaggan, vara patriotisk och vara stolt svensk – om vi vinner så klart…
Så är det väl alltid? VI vann men DOM förlorade..

När Samir la ut sin lägenhet till försäljning så hade han både en bricka och en kudde med den amerikanska flaggan med på sina bilder.
Vilket ramaskri det hade blivit om det hade varit den svenska flaggan. Visst hade det givit rasistiska vibbar?
Jag har själv en kofta hemma som är stickad efter den amerikanska flaggan. Fatta om jag skulle glida in på jobbet med en kofta i gult och blått?

Varför är det så här och vad kan vi göra åt det?
Kanske är det så här vi ska börja, som Starrider gör?
Om vi alla börjar klä våra djur i den svenska flaggan så kanske det kan vara första steget mot att ”ta tillbaka” den svenska flaggan och ändra vad den kommit att symbolisera?
Hade jag haft en häst hade jag LÄTT köpt det här paketet men det får inte riktigt samma effekt när jag klär in min cykel i ett skritt-täcke.

Vad tror ni?
Tjocka hetsätarkatten ska få en liten tröja med svenska flaggan så fort jag lärt mig att sticka. Det är ett löfte!

9 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dåligt samvete?
  Jag tycker de ser billiga och plastiga ut. Med en megastor logga som jag inte gillar alls.

   Gör du? Jag gillar’t..
   Fast nu var det ju egentligen inte det inlägget handlade om primärtbmen vi fokuserar alla på olika saker.. =)

  Det är verkligen intressant hur annorlunda verkligheten kan upplevas.
  Från mitt sätt att uppleva det så beror skräcken för den Svenska flaggan delvis på att svenskar överlag är mesar som inte vågar råka trampa någon på tårna så till den milda grad att de mer än gärna självutplånar hela sin identitet om det så behövs. Trots att det egentligen bara är så att det är Svenskar själva som är så fruktansvärt lättkränka och tar för givet att alla andra på planeten också är precis lika skitnödiga.
  Svenskar är överlag så mesiga att de knappt ens vågar kalla sig för svenskar och självfallet då heller inte använda saker som visar att de är svenskar. För detta är en av de saker som, av någon sjuklig anledning, upplevs som något som skulle kunna kränka andra människor. Och jösses den som skulle våga visa eller säga att man är en STOLT Svensk.
  I själva verket är det så att det ju faktiskt inte finns något som är ”svenskt” eller någon som är ”svensk”. ALLA som vill vara svenskar är svenskar och en lerkruka från Indien är precis lika svensk som den svenska flaggan.
  Utöver mesar som känner ett oförståeligt måste att ursäkta sin existens, är svenskar överlag också (som tidigare nämnt) ganska (mycket) skitnödiga.
  Därför sticker den där gulblå flaggan så hemskt ögonen. För den är den ultimata symbolen för svenskhet och allt som är svenskt. Alltså allt det där fula, dåliga och exkluderande som inte finns. Svenskar skäms över att påvisa att de har en nationell tillhörighet. En nationell tillhörighet som bara inkluderar vissa människor på planeten. Och det går bara inte för sig. För det är något fult och något dåligt. Av någon jävla anledning.

  Tänk så olika man kan se på saker 😉

   Jag är stolt svensk!
   Jag är stolt över att Sverige är ett land där man får lov att vara den man är.
   Jag är stolt över att Sverige hjälper de människor som behöver hjälp.
   Jag är stolt över att Sverige är ett progressivt land där vi lär av våra misstag.
   Jag är stolt över att vi lyssnar på de människor som är förtryckta och gör så att vi kan skapa ett bättre samhälle, för ALLA.

  Tyvärr har det blivit lite som i Tyskland där man inte vill visa sig patriotiska i andra sammanhang än inom sport med rädsla för att man ska dra paralleller till den nazistiska tiden

  Haha va? De enda som skriker om att den svenska flaggan blivit en ”rasistisk” symbol är rasisterna själva, aldrig sett någon anti-rasist påstå att vi inte får ha svenska flaggan på grejer lol.

   Säger precis som Sandra här ovan; Det är verkligen intressant hur annorlunda verkligheten kan upplevas.

   Jag säger precis tvärtemot det du säger Rebecca. S k ”antirasister” är de som är värst när det kommer till detta. Jag har blivit spottad på och fått fula epitet kastade efter mig de gånger jag haft en pin med svenska flaggan på jackan. Säger jag att jag är stolt svensk blir det värre än så.

  I lagen 1994 om Sveriges flagga står:
  ”Statschefen och med dennes tillstånd andra medlemmar av det kungliga huset får använda tretungad flagga med eller utan stora eller lilla riksvapnet på ett vitt fält i korsets mitt.
  Den tretungade flaggan används som örlogsflagga av Försvarsmakten och enligt föreskrifter som regeringen bestämmer av andra myndigheter som bedriver militär verksamhet. När en sådan flagga är befälstecken, markeras detta genom en särskild beteckning i övre inre fältet. I övrigt används den tvärskurna flaggan.
  Flaggan får inte i vidare mån än som följer av första och andra styckena förses med märken, bokstäver eller andra tecken.”

  Man får alltså inte på eget bevåg ändra flaggan och förse den med egna tecken och symboler.
  Därför har Tyra gjort fel här när hon försett ”flaggan” med egenhändiga bokstäver och symboler för Star Rider och Go Sweden.
  Att det inte är en flagga utan schabrak och täcken ändrar inget i sak för tanken är ändå att de ska vara utformade som flaggan.

   Det stämmer inte. En flagga är en flagga. Ett schabrak är ett schabrak. Jag får köpa ett schabrak med gult kors och blå bakgrund och lämna den till sömmerskan som broderar in en bild eller mitt namn på den. Jag får tillverka ett blågult schabrak själv. Tyra får tillverka det likaså. Den lagtexten du citerat berör FLAGGAN, f-l-a-g-g-a-n, flagga som i tyget och allt, avsedd att hissas upp, fästas på flaggpinne osv, ett schabrak är ingen flagga. Om jag ritar av svenska flaggan på ett papper är det samma princip. Det föreställer svenska flaggan men är ingen flagga. Jag får alltså lägga till vad jag vill på min teckning eller mitt schabrak. Däremot tex Hammarbysupporters som på fotbollsmatch skriver lagets namn på en riktig svensk FLAGGA gör fel. Sen kan jag tänka att eftersom det finns officiella flaggor och inofficiella flaggor (eller, själva flaggmakaren är officiell) så kan du hitta massa flaggor som är nerklottrade utan att ngn överträdelse skett. Alltså: hissa inte upp din flagga i flaggstången med ditt namn skrivet på den, men den lilla trästången med träflaggan man ställer på bordet hos födelsedagsbarnet kan du glatt teckna en djävul på. Även på schabraken. 🙂
   /mvh, Jurist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.