Kenza åker till Paris för att fota Dagens Outfit..

hybris2
hybris

Jag hoppas ändå någonstans i mitt stilla sinne att hon skämtar men jag är rädd för att hon inte gör det.
Kenza åker alltså till Paris för att fota Dagens Outfit eftersom Sverige inte har några platser kvar som passar för prinsessan Kenza.
Och att hon är i Paris för att skapa content? Driver hon med oss eller?
Hon kan prutta i en påse och ta ett kort på det och tadaaaa…CONTENT!
Har hon lärt sig ett nytt uttryck – skapa content – som en motivering för det här?

Jag har alltid tyckt att Kenza – sina pengar och framgång till trots – verkat vara en tjej med båda fötterna på jorden men jag är benägen att ändra min åsikt.
Kan man åka till Paris för att fota dagens outfit så har man på tok för mycket pengar..
Hon som alltid verkat så vettigt – nu har hon bara utseendet kvar.

Jag önskar fröken Zouiten en snar ”reality check” för det här är faktiskt bara ett vidrigt beteende.
Snart ska hon väl expressflyga mineralvatten över hela jorden då hon bara kan tänka sig att dricka ett speciellt märke – tappat i Paris?
Sätter man sedan samma det med hennes skitsnack om att hon äter vegetariskt en gång i veckan för att tänka på miljön så undrar man ju om det är så att ljuset är tänt men det är ingen hemma?!
Har hon så jävla lite att säga och komma med att hon måste åka till Paris för att fota sina märkesväskor för att behaga sina läsare? 

Hur FAN kan man motivera att åka till Paris för att fota dagens outfit? 
Är jag den enda som reagerar på det och finner det bisarrt?

Å vår kära moder jord vägnar känner jag mig kränkt!

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag bryr mig inte så mycket för att vara helt ärlig, låter inte så konstigt i mina företagsöron egentligen. Men å andra sidan är jag nog helt fel person att kommentera om det då miljö inte är en av mina hjärteämnen.

   Jag tycker verkligen att det är konstigt. Det är 2016 och vi är medvetna om att vårt levnadssätt påverkar miljön och människor negativt. Men många (som kenza) skiter tydligen i det!

  Jämför man sig med Kardashians och får bo gratis på The Peninsula och svulla sponsrad omelett så har nog fötterna lämnat jorden och gravitationen börjat kännas mindre besvärande.
  Snart svävar Kenza på det rosa molnet livligt påhejad av sina 1,4 milj följare på Instagram från Moskva till Rabat.
  Apropå gravitation så hoppas jag på snar graviditet för Kenza och en tuff förlossning.
  Reality check Yes!

  Jag tycker inte alls det är konstigt att hon åker till Paris för att fota material. Bloggen är hennes jobb och om man har ett jobb som man älskar så vill man väl prestera och göra så bra material som möjligt? Tycker du låter avundsjuk ärligt talat.

   Kan man inte göra bra ifrån sig i Sverige då? Stora modemagasin fotograferar utomlands men det är modereportage och det är en stor skillnad. Hon blir inte mer populär som bloggare bara för att hon fotograferar i en annan miljö.

   Jag jobbade bland annat musikrecensent tidigare.. Om jag inte gav en skiva eller en konsert ett bra betyg – var jag avundsjuk då också?
   Förmågan att kunna vara kritisk utan att det betyder avundsjuka – har vi en avsaknad på den?
   Jag tycker snarare att det låter som att du behöver koppla på ett litet filter med lite kritiskt tänkande.
   Den dagen jag anser mig behöva åka utomlands för att få till den rätta känslan att skriva den här bloggen hoppas jag att jag har människor runt omkring mig som ifrågasätter mina val för en sådan person vill jag aldrig bli..
   Kalla mig avundsjuk om du vill – i min värld kallas det verklighetsförankring. =)

    Jag tror inte alls du är avundsjuk och är så trött på när folk drar det ”argumentet”.

    Att ett magasin åker utomlands och plåtar är ju ofta ganska självklart för alla och ingen säger nåt om deras reportage. Kenza har enligt Tailsweep ca 150.000 unika besökare i veckan, alltså över en halv miljon i månaden..en tidning som Veckorevyn har ca 117.000 läsare per nummer. Och de har ju shoots på flera olika locations per nummer. Så att hon åker runt och fotar för hennes medium tycker inte jag iaf är så konstigt eller orimligt.

    Hur får kommentaren nedan, 150.000 unika läsare till en halv miljon i månaden? Jag får det till 150.000 läsare i månaden, räknar jag fel på något sätt?

    Det är nog samma matematik som ger Blondinbella 6,2 miljoner unika bloggläsare varav 940 000 bor i Umeå.

    Till Camilla: Sist jag kollade så är 150.000 x 4 = 600.000 vilket betyder att Kenza har över en halv miljon i månaden.

    Till Bloggbevakning:

    ”nu har hon bara utseendet kvar. Jag önskar fröken Zouiten en snar ”reality check” för det här är faktiskt bara ett vidrigt beteende.”

    Jag tycker det är skrämmande att en vuxen människa som du själv skriver så här om en person du inte känner. Man kan vara kritisk utan att gå till personangrepp vilket jag anser att du gör och de i sig får dig att framstå som avundsjuk i mina ögon.

    Till Johanna: Sist jag kollade så beblandar man inte termer när man presenterar statistik. Är första siffran unika läsare så ska andra siffran också vara det…

    Camilla: 150.000 unika läsare i veckan blir ca 600.000 unika läsare i månaden. Eller missar jag något nu? Det kan ju vara så att jag räknar fel, var första gången jag kollade upp bloggstatistik.

    Till N: Om man räknar på det sättet kommer års siffran att hamna på drygt åtta miljoner unika läsare om året. Vecka ett har hon 150k unika läsare. Vecka två har hon 151k unika läsare. Av dessa är 150k samma unika läsare från vecka ett. Alltså har hon under två veckor 151k unika läsare och inte 301k. Det är lite svårt att förklara men om du funderar lite på det så klarnar det nog. För att få fram den faktiska siffran för hennes unika läsare i månaden så måste de mätas manuellt på samma vis de mätt per vecka.

    Camilla: Jaha, jag förstår! I stand corrected then, tack för förklaringen.

    Siffrorna blir lite mindre imponerande då men min ursprungliga åsikt är nog samma, att jämfört med tryckt media så är det inte så onormalt. Sen kan man diskutera om det borde vara så, och då är jag inte rätt person att uttala mig.

   Johanna – Hur kan du säga att det är okej att flyga länder över för att fotografera, när vi står inför en sådan stor klimatförändring som vi människor har påskyndat genom vårt destruktiva levnadssätt med utsläpp från bland annat flyg?!

  Hennes avtryck i miljön måste vara gigantisk! Varje gång jag klickar in mig på hennes blogg är det överkonsumption och resor hit och dit. Hon är verkligen inte den ängel hon försöker utge sig för att vara…

   Jag håller med dig!

  Jag tycker det är jätte roligt att läsa om när hon åker utomlands. Det ör ju lite som en lode och resetidning.

  Hahahahaha ”skapa content”. Vilket jävla skämt.

  Vilket bra inlägg, bloggbevkning. Jag tycker att det är sjukt och äckligt att kenza flyger länder över för att fotografera för hennes jobb. Det är på miljöns bekostnad. Och kenza svarar aldrig på kommentarer om detta. Rika människor som henne gör störst avtryck på miljön så denna livsstilen som hon har är bara äckligt!

   Finns andra koldioxidsprutor i bloggvärlden t ex Janni Delér, Lisas Olsson, Angelica Blick och Petra Tungården. Jag tror att bara dessa fyra har skapat ett jättestort hål i ozonskiktet på egen hand och höjt den globala uppvärmningen med någon tiondels grad.
   Ett dilemma för dessa bloggare att deras samarbeten ofta går ut på att de flyger någonstans med spons och bor någonstans med spons.
   Men jag har nog aldrig sett någon bloggare ta upp denna problematik så man vet inte om de ens reflekterar över den.
   Undrar om deras flygbiljetter är utsläppskompenserade? Det är det minsta man kan göra när man bokar flyg. Fast är det företaget de blir sponsrade av som bokar så vet man ju inte…

    Absolut, jag håller med dig! De är nog för upptagna med att ”lyckas” och tjäna mer pengar och kändisskap.. Vidrigt.

  Jag har aldrig förstått logiken bakom resonemanget att kritik per definition skulle komma ur avundsjuka. Det är klart att kritiska kommentarer KAN bero på avundsjuka men de kan lika gärna bero på att man är kritiskt inställd till det man kommenterar och inget mer.

  Kissie hävdar ofta att kritik är ett uttryck för avundsjuka. Ett enkelt sätt att slå ifrån sig alla former av kritik på. Och även om jag stör mig som fan på att hon ”lär ut” att all kritik bara beror på avundsjuka kan jag i hennes fall tycker jag det kan kvitta lite. Den kritik hon syftar på handlar oftast om hennes utseende och även om jag är övertygad om att flera av de som kritiserar hennes hår, kläder, smink, kropp osv. faktiskt menar vad de skriver och inte är det minsta avundsjuka så är det inte kritik hon borde mottagit från första början (för det är bara elakt att kritisera någons utseende) och det är inte kritik hon har någon moralisk skyldighet att bemöta i sak.

  Kenzas fall är annorlunda. Här handlar kritiken om att hon genom sitt agerande skadar miljön. Det är kritik som åtminstone jag tycker är helt rimlig att framföra och som hon kanske borde bemöta. Hon väljer såklart själv vilken kritik hon vill svara på och inte men det här är saklig och relevant kritik och om hon vill vara en person att se upp till i t ex miljöfrågor (vilket hon kanske inte vill, vad fan vet jag liksom) så hade det varit lämpligt att inte bara lyfta fram de saker hon gör som är bra för miljön utan att också bemöta kritik mot saker hon gör som skadar den. Förklara hur hon tänker.

  Tänk förresten om företag hade betett sig likadant. Hade kunnat bli ganska roligt. ”Ni är bara kritiska till den nya modellen av iPhone för att ni är avundsjuka!”. Eller om företagsledningen på årsstämman sagt till aktieägarna ”ni är bara kritiska till att vi bränt företagets pengar på lyxsemestrar för ledningsgruppen för att ni är avundsjuka!”.

  Ännu roligare om politiker började resonera såhär. Vänsterpartiet slår bort Moderaternas kritik av ett politiskt förslag med motiveringen ”de är bara avundsjuka på vår politik!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *