Kenza and the bean soup..

Kenza_Zouiten_Roof
Så mycket kött som jag åt under helgen i Paris har jag inte ätit på flera månader. Hemma äter jag kött kanske en gång i veckan (köttindustrin är farligare för miljön än alla transportmedel ihop, det är hur lätt som helst att dra ner på kött och mejeriprodukter så om ni inte redan gjort det… testa!) Nu går jag tillbaka till det, dags för bönsoppa till middag!//Kenza

Fröken Bönsoppa la upp några bilder från Paris och jag fullkomligt ÄLSKAR flätorna.
Jag älskar dem på ett Gabriella Joss-vis så där hämningslöst och magiskt mycket..
Magiska flätor i en magisk stad – det kan inte bli annat än UNDERBART! =)
<3 <3 <3 <3 <3 <3 hehe..

Men visst är de ursnygga? Jag är världsbäst på att göra avancerade uppsättningar och flätor…på andra så klart..
På mig själv kan jag på min höjd åstadkomma en vanlig inbakad utan att vrida armarna ur led..

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför är det så kontroversiellt att äta kött?! Verkar vara en trend bland bloggarna att bli vegetarian eller vegan. Tror vissa blir det bara för att det är trendigt och ”ser bra ut”. Nu menar jag inte att det är dåligt att någon blir vege, men diskussionen kunde vara mer nyanserad. Jag äter kött kanske 3-4 ggr per vecka, men köper numera bara svenskt ekokött. Ägg köper jag från en kompis som har ungefär 20 höns hemma på sin bakgård. Är inte det mycket mer ekologiskt än att köpa frukter, soja och liknande som har färdats runt halva jordklotet? Dessutom understöder jag våra svenska bönder och svenskt arbete, som går till på ett mycket mer etiskt sätt än i många andra länder. Nu menar jag förstås inte att alla vegetarianer/veganer bara äter sådant som har färdats runt halva jordklotet, det finns ju många svenska alternativ, typ rotfrukter och vissa grönsaker, men jag har några veganvänner som lever på exempelvis soja och exotiska frukter. Inte bra för miljön det heller… Och finns säkert många platser där soja produceras och arbetsvillkoren är usla.

      De flesta personer jag känner som äter vegmat gör det dock inte pga miljöskäl utan pga djurrätt.

        Men dessa ytliga bloggare som både bär päls och använder djurtestade produkter är inte vegetarianer för djurrätt. Dom är bara falska idioter som är det för att det ska se bra ut i bloggen.

      Hur skulle det se ut om alla fyllde sin ganla äggkvot via de få etiskt producerade ägg-ställena? 🙂 Många höns blir det… Summa: Minska överkonsumtionen bara. Bara gört.

        H: det varierar väl lite från person till person. De jag känner äter vege främst av miljöorsaker, men har nog märkt att många även gör det för att de tycker synd om djuren.

        Magda: Såklart funkar det i teorin inte att alla människor äter ägg och kött varje dag. Jag är nog väldigt privilegierad som har råd med och tillgång till svenska, ekologiska alternativ. Jag tycker det är bra att vissa är veganer/vegetarianer, men man kan ju inte tvinga människor att ändra sin kost. Vegetarianismen och veganismen är bra val, men det är helt enkelt inte realistiskt att tvinga alla att ändra sin kost.

      Det mesta av sojan går dock till djurfoder. Sojaprodukterna veganer använder är en piss i havet jämfört med din kosthållning 🙂 nu när vi diskuterar menar jag. Skulle inte pracka på någon som inte öppnat för diskussion.

    Jag fick mig ett gott skratt när jag läste att Kenza miljökompenserar sina flygresor genom att äta bönsoppa till middag.
    Och hennes påstående att ”köttindustrin är farligare för miljön än alla transportmedel ihop” är ju helt idiotiskt och okunnigt.
    Däremot borde Kenza tänka på att om hon äter mycket bönsoppa kommer hennes pruttar att påverka miljön på samma sätt som kornas pruttar så det är inte säkert att hon är så miljövänlig som hon tror.

      Jag läste det också, trodde inte hon var så dum. Ännu dummare kommentarer där folk hyllar henne för att hon skippar en köttbit ibland. Nu har ju inte jag på nått sätt räknat på det men reser man så mycket som hon gör behöver man ju inte vara einstein för att förstå att hon fortfarande ligger på överskott. Det blev nog bara fel, kan vi hoppas 😀

      ”Däremot borde Kenza tänka på att om hon äter mycket bönsoppa kommer hennes pruttar att påverka miljön på samma sätt som kornas pruttar så det är inte säkert att hon är så miljövänlig som hon tror.”

      Jag hoppas att detta är ironiskt, annars är det väldigt idiotiskt och okunnigt uttalat :/

        Har du ingen humor?

        Blev du kränkt?! xD det var ju helt klart och tydligt ett skämt.

      Fast det är faktiskt så att boskapssektorn står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen globalt, enligt en FN-rapport. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans. Det handlar till stor del om den metangas som korna pruttar och rapar, en gas som är mer än 20 gånger värre för klimatet än koldioxid.
      Problemet är dock att det är svårt för en enskild att kompensera sina utsläpp enbart genom att avstå från att äta kött.
      Hur lång flygresa kan man göra om man ersätter hamburgaren med en tallrik bönsoppa?

    Kenza är jättevacker, men det här var inte hennes smartaste inlägg.

      Vad har hennes utseende med hennes intellekt att göra? :p din kommentar var lika smart som hennes inlägg.

        Inget faktiskt, men jag ville inte rådissa henne. Det är inte alltid snällt att skriva vad man tänker. :p

        Nej, men seriöst. Så fort man kritiserar Kenzas livstil skriker folk ”avundsjuk”. Tycker hon är sjukt snygg och jag är inte ett dugg missunsam, men hennes livstil skrämmer mig. Den är långt ifrån miljövänlig.

    Kenza borde även tänka över sin enorma konsumtion av kläder då dessa har en enorm inverkar på miljön de med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.