Piratkalas och kritik..


Hugo och Paulas dotter Molly fyllde år här om dagen och hade sitt kalas i helgen vilket blev en nätt tillställning för 75 personer med både inhyrd pirat i form av Sandra Dahlberg och ponnyridning.

Läsarna är inte nådiga i sin kritik på Hugos blogg och jag är benägen att hålla med.
Vem gör man det för? Egentligen?

hugo1 hugo2 hugo3 hugo4

När jag först flyttade till USA så arbetade jag i en familj och när ett av barnen fyllde 2 år så hade dom ett Nalle Puh-kalas. Hon var skräckslagen under hela festen och klamrade sig fast kring sin mammas hals ända till Nalle Puh och hans vänner avlägsnat sig.
Ett annat kalas var när pojken i familjen fyllde 2 år och vi hade ett helt ”petting-zoo” på tomten.
Grisar, getter, kaniner, ponnys och gud vet allt med ponnyridning och bondgårdsdjur över hela gatan till slut.
När ett annat av barnen fyllde 3 år så hade hon ett ”Barbie-party” med utklädda Barbieprinsessor som kom och klädde ut alla de andra barnen till prinsessor och slutligen – Byggare Bob-kalaset.
Hela gatan fylldes med olika typer av grävskopor som barnen fick åka runt i kvarteret på – alltså I själva skopan.

När jag idag pratar med barnen – som nu är mer eller mindre vuxna – så minns ingen av dem något av de här kalasen men i den rika delen av staden som min familj tillhörde så handlade allt om att bräcka tidigare kalas som barnens vänner haft än att fira barnens födelsedag.

Vad tycker ni om sånt här?
Kenzas kalas kommer givetvis på en överväldigande förstaplats men Mollys är inte långt efter…

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag minns mina kalas från att jag var 6 år ungefär och det normala (då iaf, är 23 idag) är väl att ha ett barnkalas med sina klasskompisar och sen att man har ett kalas med närmsta släkten.

  Jag kan hålla med i att det nog inte var för Mollys skull de höll detta ”over the top” kalas. Hon hade nog mått bäst med närmsta släkten och sedan kanske haft en separat firning med de närmsta kompisarna. 75 människor hade varit för mycket för mig haha så misstänker att det är detsamma för en 3-åring

  Någon har påpekat i Kissies blogg skillnaden mellan frekvensen i inlägg hos Dessie och Kissie. De var tydligen på samma fest i Finland men Kissie har fått upp fem inlägg sedan dess, Dessie bara ett enda. Undrar om det får fart på Dessies blogg? Hon verkar lägga väldigt lite tid på bloggen nuförtiden.

  Petra överhypade kollektion för Fitnessguru är släppts

  http://www.fitnessguru.com/sv/clothes

   Snark…. Jisses vad trist den var! I en tid när till och med Adiddas gör blommiga träningskläder väljer hon att göra en kollektion i svart och beige? Och vilken man vill ha svarta tights där könet märks ut med två vita linjer? Är Petra rädd för att folk inte ska veta var killarna har sina juveler på gymmet och råka pumgsparka dem?

    Herrkläderna är inte från Petras kollektion 🙂

  Jag är säkert väldigt gammaldags (trots att jag fyller 19, känner mig som en tant) – men vad är grejen med att ha dessa lek-och-buslandskalas, ponnyridning, hoppborgar etc. Duger det inte med korv med bröd, glasstårta och fiskdamm??

   Jaaa Leonore ser rädd ut och kvinnan håller för öronen, nej fyfan det ser allt annat än lustfyllt ut 🙁

   På ett av mina kalas som jag hade tillsammans med en tjej i samma klass så åkte vi till en gård där alla i klassen fick rida, minns också att vi åt jätte pannkakor och alla hade jätte roligt men vi hade de minst lika kul när vi hyrde en lokal och hade hela havets stormar.

  Har kollat lite bilder på bloggar och Instagram. Molly ser mer rädd ut än att njuta av kalaset. Vad är det för fel på korvgrillning och lite lekar med familjen ? Såg även en bild där någon höll för öronen på Leonor ……..

  Fast fest för vuxna och för barn är ju olika, fan vad kul att få gå på ordentlig temafest där alla faktiskt försöker. Istället för när man bjuder in till maskerad för en gångs skull och fixar upp så det ska kännas kul och autentiskt, så kommer hälften i nån sista minuten-lösmustasch de köpt på Coop. Jättekul liksom.

  Jag tycker att alla får göra som de vill.

  Camilla, kan du göra bilderna på texten (kommentarerna) större? Trots att jag klickar på den blir det inte större. Tycker det är så jobbigt med liten text (ja, jag har glasögon) Gäller inte bara denna bild, även ett antal x inlägg bakåt.

   Läser från min mobil btw.

    I och med att layouten är responsiv så anpassar den sig efter det du läser på – mobil, dator osv så mitt tips är helt enkelt att vända mobilen eller zooma in för bilden kommer inte bli större tyvärr.. =(

  Nu blev det väldigt tokigt, och jag tror att de inser det själva. Kan vara därför Paula inte har uppdaterat bloggen än? För tyvärr så kommer hon förmodligen få samma kritik som i Hugos blogg

  Jag tycker bara att det är sorgligt att socialamedier har gjort oss så otroligt gränslösa. Eftersom allt ska visas upp och allt ska ge intryck av hur lyckad och bra man är blir det som att folk helt tappar omdömet.

  Som folk redan skrivit, för vems skull är det här kalaset? Om fokus ligger endast på barnet borde väl som sagt nära släkt och bästisen, lite tårta, fiskedamm och något paket räcka gott och väl för att ge en 3-åring en speciell dag. Att mamman nästan går in i väggen och att man ordnar ett kalas som skulle kunna liknas vid ett typiskt 50-års kalas är galet.

  Jag tror faktiskt att dom behöver en liten knäpp på nästan för att själva komma till insikt. Jag tror inte att dom strategiskt har anordnat en fest för att visa upp sig själva utan jag tror att dom är så pass inne i bubblan att det bara sker i farten. Dom behöver rannsaka detta beteende för jag tror ingen mår bra av det.

  De får göra som de vill tycker jag. Om jag hade pengar skulle jag nog slå till med ett sånt kalas till mitt barn när dom fyller 5 kanske 😀

  Vad hade Paow sagt om Paula på Snapchat??

  Var säkert ett väldigt kul kalas men det känns aningen överdrivet ja. Vad ska dom göra nästa år? Bjuda in 100 gäster? Känns lite som att man bygger upp en viss förväntan om man har ett sådant kalas redan som tre år. Men som sagt har man pengarna och möjligheten så är det väl deras val.

  man fattar ju att det är Paula som höll i tyglarna för detta spektakel. För henne är det endast viktigt att det ser bra ut utåt! ”Vi ska minsann inte ha något fjuttigt kalas, för vi har pengar!” Har alltid fått den känslan av henne, bara det ser bra ut utåt så är hon nöjd! Jag tycker Faktiskt lite synd om molly, för om dom verkligen bara hade tänkt på henne, då hade dom haft ett normalt kalas för en 3 åring. Molly ser mest förvirrad ut 🙁 (Vilket Hugo även skev i sin blogg..) ”Paula gick nästan in i väggen” Ja, bara det säger ju en hel del…

  Samtidigt som molly hade sitt kalas så hade hon den där ankpung kalas för sina söner. Var en aning med kontraster när jag bläddrade igenom mitt instagram flöde, visste inte om jag skulle skratta eller gråta.. Molly hade ett kändisar, ponnys, design-tårta, 75 pers, restaurang-mat osv osv. Medans nikolinas var i en gympahall och lekte och käkade lite billig glass. Snacka om kontraster. Men det visar att ett kalas inte behöver vara så märkvärdigt

   Råkade skicka för fort, skulle givetvis inte stå ”ett kändisar” Haha!

   Ankpung?

  Jag tror inte alls att de gör det för sociala mediers skull. Tror helt enkelt att de älskar sin dotter och vill ge henne det bästa. Tänkte inte riktigt sig för och det spårade. De tyckts själva ha känt det och kommer nog inte göra om det.

  Jag tycker också det är överdrivet men jag tror verkligen inte att det beror på att dom vill se bra ut i sociala medier, dom verkar faktiskt inte vara sådana utan dom verkar vara väldigt måna om sina barn.
  Däremot tror jag att Paula kanske har ”dåligt samvete” för Molly nu när det är mycket med lillasystern i familjen så hon ville gå all in.
  Kanske inte alls är så men jag fick den känslan.

  Väldigt väldigt få vuxna minns någonting från sina 4 första levnadsår, och de minnen som finns är oftast isolerade stillbilder. (vetenskapligt bevisat)

  Molly kanske hade kul på sitt kalas, men frågar man henne om 20 år kommer hon troligtvis inte minnas något utav det.

  Varför ens bry sig, hon får fira sitt barns kalas hur fan hon än vill. Vad negativa och dömande vissa är alltså

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.