När man vågar sig ut ur boet..

GabJoss har kämpat hårt med att få till en rosaskimrande stämning på sin blogg där allt som ens antyder något annat än magi och hjärtan raderas och vill hon ha det så på sin blogg så får hon ha det.
Var och en bestämmer över sin blogg – oavsett vad läsarna och andra tycker om det – jag själv inkluderad.

Men.. hur mycket hon än upprätthåller den atmosfären på SIN blogg så är det omöjligt för henne att kontroller vad som händer på andra bloggar – den här inkluderad – och när hon kommenterade ett inlägg på Paulas blogg så kom det här svaret.

josan

Jag tror personligen inte att GabJoss har varken tid, ork eller lust att ta betalt för sex av främlingar i sitt fullspäckade liv av babysim, bloggande, tropiska fruktfat och promenerande.
Att kalla någon för ”hor-nånting” är någonting man gjorde på mellanstadiet då man inte hade en mer utvecklat ordförråd. (Vill här även flika in med en parentes till ilskna Frida i SAS-inlägget.. Man BEGÅR självmord eller TAR livet av sig. Man tar inte självmord. Hur har du det med betyget i svenska egentligen?)

Jag tror heller inte ett DUGG på att GabJoss skulle sitta och surfa medan Super-Jason satt bredvid och grät. Säga vad man vill om Gabbi men hon verkar nästan lite överdrivet mån om sin son – om än på sitt eget sätt och ÄR en bra mamma –  så att påstå något annat är genuint skitsnack.

Sen tror jag också – tror gör man visserligen mest i kyrkan – men jag TROR….att socialen har viktigare saker för sig än att hantera anmälningar från galna bloggläsare som sitter och konstruerar egna skräckscenarios på egen hand utan någon som helst förstahandsinformation – precis som polisen har viktigare saker för sig än hantera anmälningar från lättkränkta bloggare som ska anmäla allt och alla som inte tycker som dom för förtal.

Slutligen vill jag ha sagt att i min värld tappar man ALL pondus och ALL trovärdighet om man måste ta till kränkande ord som hora, fitta, n*ger, etc.
Det visar på omognad, ett bristande ordförråd, låg intelligens eller en kombination av dem alla.

17 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja alltså man får tycka vad man vill om GabJoss, men jag tror faktiskt att hon är en bra mamma för Jason. Blir så fruktansvärt irriterad på människor som anmäler bloggmammor till soc till höger och vänster. Snälla, soc har viktigare saker för sig än som du säger, kolla på saker som bloggläsare hittar på utan någon som helst grund.

    Tror att GabJoss är en väldigt bra mamma. Hon är kul att driva med ibland men tror hon är rätt harmlös egentligen.

    Nu tror jag inte hon använde ordet hor med tanke på sex utan att hon horar ut sitt barn för mer klick.

    Med det sagt så är jag fullständigt enig med att man aldrig ska använda invektiv och ord som hora etc är extra illa. Det är brist på stil och gör att du fullständigt går bort i min värld till att kunna ha en berättigad åsikt att komma med. Där argumenten tar slut tar personangreppen vid.

    Men….det är aldrig fel att göra en orosanmälan till soc. Hellre en för mycket än en för lite. Det är det de är till för och jag lovar er att de kommer säga samma sak som jag skriver här.

    Till sist så har jag inget begrepp om hur Gab är som mamma så jag tar ingen ställning här även om det kommer att se ut så när ni läser nedan.
    Jag har sett mycket stolligheter som skrivs på nätet under många många år, men denna kommentar tycker jag faktiskt ser genuin ut. Det ser ut som att hon verkligen tror på det hon skriver. Hon erkänner nu att det är andarhandsinfo hon har men hon verkar lita oavkortat på den som berättat det för henne och hon verkar ärligt arg å Gabs sons vägnar.

    Att det är fullt möjligt att hennes info kommer från någon som missuppfattat vad de sett finner jag däremot inte för otroligt.

      Fast jag vet inte om jag håller med om:
      // ”Men….det är aldrig fel att göra en orosanmälan till soc. Hellre en för mycket än en för lite.” //

      Alltså de orosanmälningar jag har tagit del av (både från förskolepersonal och drabbade föräldrar, de är rätt vanliga) så handlar dessa mer till för om barnet inte knyter kontakt med andra barn/personal, är extremt våldsamma, eller passiva, sexuellt intresserade, avmagrade/extremt överviktiga, har fysiska återkommande skador/sår , trasiga kläder som inte byts, etc……….inte barn som har en bloggande mamma, men ja….

      Som förälder är något helt fruktansvärt att få en orosanmälan – även om du är heroinmissbrukare så vill du kanske ändå vara en bra förälder – bara de som har fått en orosanmälan kan förstå att ens värld fullständigt rämnar och all energi att vara en bra förälder bara rinner ur….. (Nej jag har själv inte fått en orosanmälan men tagit del av dem som sagt – ur både avsändare och mottagare)

      Och skulle Gabriella överösas med orosanmälningar från bloggläsare så blir utredningar och i värsta fall det så småningom socialen som slussar ungen från fosterfamilj till fosterfamilj pga av att mamman….bloggade….vi pratar inte kanyler, sprit, våld, extrem fattigdom, munchausen by proxy (googla), sexuella övergrepp. etc..

      Jag tror att jag går med på CamCams linje, känns som att socialen har mer akuta ärenden än Gabriella.

      Jag hade en tuff uppväxt som jag överlevde och jag hade varit överlycklig om jag haft Gabriella som morsa istället, ha ha.

      Tycker nog att det kan vara fel om man bara gör det av ren illvilja för att jävlas med en person man tycker illa om.

      Jag jobbar inom skolan, och vi gör anmälningar när det behövs. Vad händer? Ingenting. Soc är översållande med ärenden, och omhändertar bara i absoluta nödfall.

    Och att hon skaffade ungen för likes tror jag inte heller på. Hon vill väl ha typ hur många barn som helst? Som någon annan skrev, hon är rolig att driva med men förmodligen helt harmlös egentligen.

    Nu räcker det ärligt talat. Du skriver ju ect bara för att provocera :c Dock kanske inte så klyftigt när du påpekar någon annans svenska i samma inlägg. Apologize to the people pls. :c

      Whut?

        Inlägget är ändrat nu.

    Jag är nyfiken var personen skriver i sin anmälan till socialen. Att Gabriella bloggar medan sonen skriker? Gud, tänk om någon skrev en orosanmälan ang. mina barn till soc. Dom har fått suttit och skrikit medan jag lagat mat, hängt tvätt, dammsugit och försökt plugga. OJ OJ OJ, tänk om någon visste det?

    Säga vad man vill om Gabriella och hennes sociala medier-medverkan, men jag tror inte alls på att hon är en dålig mamma till sin son. Jävla PK-mammor borde förbjudas på nätet 😀

      Precis! Mitt ena bonusbarn tjurade i affären häromdagen för att han inte fick sushi(!) till middag – alltså, jag borde få sparken som extraförälder helt klart!

      +1

    Vet att det här är en fjantig spaning men är det bara jag som tycker det är intressant i vilken ordning GabJoss listar sina ”titlar”?

    1. 20 år, 2. Fru, 3. Toppbloggare, 4. Mamma.

    Säger det någonting om hur viktiga hon tycker de olika sakerna är eller är det mer i vilken ordning de dök upp i hennes liv? (1. Föddes, 2. Gifte sig, 3. Blev toppbloggare, 4. Blev mamma.)

      Eller så kan det vara i den ordningen det faktiskt hände??

    Bra att du skrev detta tycker jag, att retas litegrann som du gör här på bloggen är helt okej men sådana där kommentarer borde ju raderas… Tycker den var lite obehagligt skriven, så himla aggressiv!

    Jag brukar tänka ”den som sa det – hen är/var det”.

    När folk skriver den typen av kommenterar (ovan) så pratar de egentligen om sig själv.

    Mår man bra kan man skriva konstruktiva kommentarer (nej, jag är naturligtvis inte perfekt själv) .
    Men mår man mindre bra inuti så finns det en lägre toleransnivå/empati för andra människor, för man mår skit själv och skriver därmed kommenterar ur det perspektivet.

    OBS OBS – det försvarar absolut inte hårda formuleringar – men säger en del om hur människor kanske mår inuti, tråkigt dock. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.