Läsarna kritiserar Bellas val…igen..

e9

be8

Bella och Odd har spenderat dagen på en Arlagård i Vallentuna för att se ett kosläpp och givetvis ramlar det in kritik om det snabbare än jag kan säga MUUUU!

Bella försvarar sig med att hon ser det annorlunda, att få ta ut barnen till en bondgård och se hur kossorna lever och träffa bonden är något som är bra.

Håller ni med henne eller står ni på de kritiska läsarnas sida?
Team Mamma Mu eller Team Bella?be1 be3 be4 be5 be6 be7

 

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag var på kosläpp idag och självklart kändes det inte så jättebra att kalvarna är ifrån sina mammor, att korna står inne längre perioder osv. Men har man inte besökt en gård kan man inte uttala sig, tycker jag. Korna hade det rent och säkert och var väl omhändertagna. Jag tycker det är viktigt att stötta svenska bönder. Korna såg inte ut att lida – även fast de säkerligen skulle vara gladare om de fick bo större, gå ut mer osv. Jag kommer ta med mina barn på sånt här. Det är så jag växt upp. Morfar var bonde, mamma växte upp med grisar, kor osv. Vi har alltid besökt gårdar, kosläpp och liknande. Jag har bara goda minnen från det. Tänk bara på att det faktum att människor släpps in på gårdarna innebär att den svenska djurhållningen är något man kan stå för! Och som sagt: jag är medveten om att detta upplägg har sina brister. Definitivt. Men jag såg ingen som led och det är huvudsaken. Alla djur var välmående. Pick your battles!

  Svara

   +1

   Svara

  Har man den minsta koll på hur korna behandlas inom industrin, så skulle man väl aldrig i hela sitt liv vilja stödja sådant djurplågeri.
  Har man ingen koll bör man skaffa sig det! Fruktansvärt.

  Svara

   Hahaha!!! Å du ä bonde??

   Svara

   +100

   Svara

    Really?

    Har du gjort ett överslag på vad din veganska livsstil kostar miljön?

    Svara

  På Isabellas sida. Kosläpp är något av det finaste som finns. Självklart ska korna vara ute på grönbete hela sommaren men det finns det många som kämpar med att de ska få. Människor älskar att trycka ner andra och hitta fel – bara för sakens skull.

  Svara

   Det finaste som finns? När kor skuttar och hoppar för att de varit inlåsta hela vintern och större delen av våren? Hur kan man tycka det är något av det finaste som finns? Korna är inte glada över att komma ut, de är frustrerade över att ha varit inlåsta! Fyfan.

   Svara

    Jag arbetar med djur och du har helt fel. Överallt ser det inte ut så som det gör på en del industrier. Många djur har det bra och de är glada för att det spritter i benen och det kommer från kor som till stor del är ute året om. Du måste även se det från rätt håll. Ska kor som inte har tjock päls vistas ute på vintern?

    Svara

  Min mor tog mig och mina syskon på koutsläpp för det var gratis, haha.. Nä men har bara bra minnen från det även om jag inte äter mejeriprodukter idag. Vi ungar fick kolla och klappa på kossor, se traktorer och lära oss hur man mjölkar kor osv så det var ju lärorikt att få se som barn. Tycker det är viktigt att en får se hur det går till men det betyder ju inte att jag nu som vuxen ifrågasätter mejerindustrin. Tänker också på att hennes ungar är under 3år, tror inte ens de skulle riktigt fatta om en berätta om hur det ”egentligen” ligger till. Tycker bara det är bra och kul för Bellas ungar att dom får se detta och inte bara tugga storstan och tro mjölk bara kommer ifrån kartongen.

  Svara

   ”Inte bara tugga storstan och tro mjölk kommer från kartongen” Haha, underbart ordval. + poäng på hela inlägget!

   Svara

  Inte lätt för Isabella nu för tiden. Hon får mycket kritik och negativt i bloggen vad hon än skriver.
  Jag tror att det är det där med spons och ”smygreklam” som retat upp många läsare. Sen kan naturligtvis allt hon gör och skriver tas på olika sätt. Förmodligen finns det en stor tyst majoritet av läsarna som inte bryr sig. De som kommenterar är som vanligt de engagerade som har något att invända.
  Men med två små barn kommer Isabella under överskådlig framtid få både ris och ros i kommentarerna. Hur hon än gör med barnen finns det åsikter och invändningar. Det är en sak som är säker.

  Svara

  Känner att det är fel att stå där o ba ”yeyy kosläpp kolla vilka glada kossor!!” Och lura i barnen att korna har det bra

  Svara

   Kor i Sverige har det inte dåligt. Kor känner smärta, ja. Slaktandet är en blixtsnabb och smärtfri process. De som jobbar med det är inga hemska personer som njuter av att döda, det är bara ett jobb som vilket jobb som helst. Kor kan inte kapaciteten att tänka på sin framtid eller resonera kring sina livsförhållanden, så tror verkligen inte att de tänker ”fan så dåligt jag har det här”.

   Halva min familj är/har haft grisar och kor i storskalig verksamhet. Förhållandena är låååångt ifrån så dåliga som vissa militanta veganer vill få det att låta. De som kommenterar att korna har det dåligt har knappast besökt eller jobbat på en gård. Kanske ni har sett Cowspiracy eller annan propaganda som kanske är delvis relevant gällande USA, men inte Sverige.

   Och ett tillägg: jag har ingenting emot vegetarianer eller veganer. Väljer nästan alla dagar en vegansk lunch på jobbet och lagar ibland vegetariskt hemma. Jag har även vänner och kollegor som är vegetarianer/veganer. Vi har en ömsesidig respekt mellan oss och kritiserar inte varandras kostval.

   Svara

    +1!

    Svara

    Du är min nya husgud!

    Svara

    Tummen upp! ?

    Svara

    Gå in på djurfabriken.se

    Svara

    Bra ”J” !! +1

    Svara

    Blixtsnabb process med timmar instängda i en trång lastbil och sen väntan i en extrem ångestladdad kö påväg in i en påtvingad död? Fortsätt lura sig själv.

    Svara

    Låter ju som jag i en varm bil på väg till jobbet. Å där får jag sitta instängd år ut o år in o blir bara utsläppt 5 veckor om året ?
    Humor People humor…

    Svara

    Fast där har vegan en poäng. Jag skulle vilja se ambulerande slaktbilar, dvs att de kommer till gården. Bättre för djuren bättre för kvalitén på köttet.

    Svara

  Ha appropå djur så har Tyra äntligen uppdaterat;-) men fortfarande så avslöjar hon inte namnet på sin nya häst, hon väntar väl på att annonser osv skall tas bort så att hon kan ljuga igen, pris osv brukar ju sällan stämma i verkligheten….. zamillus again stämmer fint in på de uppgifter hon hittills lämnat ut.

  Svara

   Hittar ingen slags annons på denna. Vad kostar den?

   Svara

  Haha alltså.. folk stör sig verkligen på allt! Snacka om att inte ha bättre för sig än att hata

  Svara

   Ja för det är så ELAKT OCH HATISKT av folk att bry sig om dom som inte har en egen röst, och inte BARA bry sig om sig själv!! (Ironiiiii)

   Svara

   Håller med dig, Emelie! Speciellt när det kommer till djur blir folk helt galna men när det gäller människor i nöd så är det helt ok att tycka Sverige ska stänga gränserna och vilja stänga flyktvägarna till Europa och därmed sända hundratusentals MÄNNISKOR till en säker död. Hyckleri i dess sanna bemärkelse.

   Svara

    Fast nu är det väl ändå lite skillnad. Att avstå från djurindustrin är ett val som tar en sekund att göra. En väldigt simpel lösning på ett väldigt stort problem. Ge mig gärna en lika simpel lösning på flyktingfrågan så kan jag godta det som en relevant jämförelse.

    Svara

    Håller med dig! Folk verkar tycka att djur är mer värda än människor. Jag tycker bara att det är så konstigt. Är det faktiskt normalt ur en evolutionistisk och rent biologisk synvinkel att människan är mer oroad över en annan art än sin egen?

    Till någon av er som tycker att djur och människor har samma värde: Ja, egentligen finns det ingen som kan avgöra vilken art som har ett högre värde, detta är ju någonting socialt konstruerat av oss människor. Men om du fick välja mellan att låta ditt eget barn leva eller att låta en ko leva – vad skulle du göra då? Jag har liksom svårt att tro på det här som vissa talar om att djuren har samma eller ett högre värde än människor. Om det gäller ditt eget barn eller någon som står dig nära kommer du nog inse att du tycker att människor är mer värda än djur.

    Svara

  Är inte team Bella direkt men tycker inte hon gjort fel. Kostar det att se på kosläpp? Om inte så skulle jag inte kalla det att stödja mejeriindustrin, att drick mjölk är att stödja men kolla kosläpp…nja. För att man tittar på korna? Stödjer jag industrin om jag matar några kor i en hage med gräs också? Jag det inte kopplingen, förutsatt att släppet är gratis dvs, vilket jag alltid antagit. Såg en dokumentär på youtube debatt för en vecka sen om förhållandena (samt tortyr!) i den amerikanska mejeriproduktionen så vet hur illa det kan vara. Men jag tycker det är bra att barn får besöka gårdar med djur. Det är alltid utbildande oavsett om man möter skitiga eller rena boxar och ens åsikter kommer utformas utifrån det man beskådar.

  Svara

  Men ge er. Det är lika illa att ha husdjur, fiskar, fåglar, hundar, katter bla bla bla för de bör också vara i det fria. Folk som blir så ledsna när kossor måste vara inne 90% av sitt liv medan de själva käkar kött, har skinnprodukter, använder produkter som testas på djur, bär päls etc etc. Dubbelmoral. Sedan kan man inte jämföra hur djur behandlas i USA med Sverige, vi har andra lagar här.

  Svara

   Japp hahaha när folk ba ”kolla på Cowspiracy”…. Aa fast nej, den handlar inte om hur vi har det

   Svara

    Korna är väl ändock ute mer än 90% av sitt liv också ? och numer går många av de lösa även på vintern ?

    Svara

  Team Bella. Undrar hur vårt land skulle gå runt utan bönder och sketen industri. Kommer aldrig sluta äta kött eller ost eller dricka mjölk. Och det får stå för mig.

  Svara

   De skulle förmodligen odla mat och ta hand om det? Tssk folk som tror att man behöver kött

   Svara

    Så alla de möljkbönder som lägger ned idag, varför ha de inte börjat att odla mat istället?

    Vi är snart inte självförsörjande när det kommer till mat och det kan komma att bli ett enormt problem i framtiden. Vi kan inte förlita oss på import för vårt dagliga liv.

    Svara

  Lite fakta dårå: http://www.djurensratt.se/sites/default/files/mjolkfabriken.pdf
  Väl värt att läsa.

  Svara

  Team Bella! Det hör ju lite till livet 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.